Yandex Metrica

Son dakika: Dünyanın 1 numarasından can sıkan dolar açıklaması! Ekonomik krizle sonuçlanacak

Son dakika: Dünyanın 1 numarasından can sıkan dolar açıklaması! Ekonomik krizle sonuçlanacak

Morgan Stanley tarafından yapılan açıklamada doların küresel anlamda güçlenmesinin ekonomik krizle sonuçlanacağı iddia edildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Dünyaca ünlü Morgan Stanley dolarda yaşanan son yükselişini hisse senetleri de dahil riskli varlıklar için risk oluşturduğunu ve geçmişte dolarda yaşanan benzer rallilerin finansal veya ekonomik krizlerle sonuçlandığını ifade etti. 

Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan dolar, euro, gümüş ne kadar oldu? Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

KÜRESEL BİR KRİZ PATLAK VERECEK 

Morgan Stanley'e göre dolardaki ralli bir krizle sona erebilir. Fed'in agresif faiz artış döngüsüyle dolar bu sene birçok para birimi karşısında değer kazandı. Euro, dolar karşısında 2002'den beri en düşük seviyeye, sterlin de tarihi düşük seviyeye geriledi.

Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan dolar, euro, gümüş ne kadar oldu? Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

ABD BORSALARINDA REKOR DÜŞÜŞ 

Dolar endeksi yıl başından bu yana yüzde 19 yükselirken ABD Borsaları yüzde 23 geriledi.

Morgan Stanley ABD Kıdemli Stratejisti Michael Wilson paylaştığı bir notta 2008 küresel finansal kriz, 2021 borç krizi ve 2000'de teknoloji hisselerindeki 'dot-com balonu'na atıfta bulunarak "Tarihsel olarak bakıldığında dolardaki yükseliş genelde ekonomik/finansal krizlerle sonuçlanır." değerlendirmesini yaptı.

Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat etmeli Sahte altın alarmı! Darphane uyardı: Vatandaşlar ve kuyumcular bunlara dikkat... Haberi Görüntüle

S&P 500 ENDEKSİ DÜŞÜŞ YAŞAYACAK 

Wilson ABD'de S&P 500 Endeksi'nin bu yıl sonunda veya gelecek yıl başında 3 bin - 3 bin 400 seviyesine gerileyeceğini öngördü. Bu da şimdiki seviyeden yaklaşık yüzde 13 civarında düşüş anlamına geliyor.

Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün süre vererek... Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün... Haberi Görüntüle

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ ABD'YE YARAMADI 

Dolardaki yükseliş ABD'li şirketlerin uluslararası satışlarını sekteye uğratırken Morgan Stanley dolar endeksindeki her yüzde 1'lik değişimin kârlılıklara yüzde 0,5 olumsuz etkisi olduğunu öngördü. Wilson, S&P 500'de son çeyrek bilançolarının dolardaki güçlenme, artan girdi maliyetleri gibi etkilerle yaklaşık yüzde 10 düşebileceğini belirtti.

Uzman ayrıca diğer Merkez Bankaları'nın tarihsel bazda en şahin sıkılaşma politikalarını uygulamasına rağmen dolardaki yükselişin şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading