Yandex Metrica

Son dakika: Dolar yatırımı yapanlar dikkat! Karar etki etmedi

Son dakika: Dolar yatırımı yapanlar dikkat! Karar etki etmedi

Son dakika haberleri... Fed'in faiz kararlarının ardından dolar, güne düşüşle başlayarak 18,62 TL seviyelerinde fiyatlanmaya başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

Son dakika haberleri... Fed'in dün 21:00'da verdiği 0,75 baz puanlık faiz kararı yerli piyasaları pozitif etkiledi. ABD'deki 14 yılın rekorunu kıran faiz oranı karşısında dolar, güne düşüşle başlayarak 18,62 TL seviyesinde fiyatlandı.

Banka'dan yapılan açıklamada enflasyonu düşürme kararlılığı vurgulanırken, faiz artışlarının hızının belirlenmesinde kümülatif sıkılaşma, para politikasının ekonomik faaliyeti ve enflasyonu etkilemesindeki gecikmeler ile ekonomik ve finansal gelişmelerin dikkate alınacağı bildirildi.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistler ne bekliyor? Haberi Görüntüle

FED BAŞKANININ AÇIKLAMASI

Fed Başkanı Powell ise faiz artırımlarına ara vermeyi düşünmek için çok erken olduğunu, faiz oranında nihai seviyenin beklenenden daha yüksek olabileceğini söyledi.

Karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının beklenenden "şahin" algılanması ile dolar endeksi 110,4 seviyelerinden yükselişe geçerek 112,4'te dengelendi. Küresel çapta artan dolar talebi ile dolar/TL de dün günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,2 üzerinde 18,6287'den tamamladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading