Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Dolar ve altını olan dikkat! Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu! Herkes sabit tutulmasını bekliyordu ama indirim geliyor

Yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından düzenlenen Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Anketinden dikkat çeken bir sonuç çıktı. Ekonomistler ağırlıklı olarak TCMB'den faiz indirim kararı bekliyor. Peki, ekonomistlere göre Merkez Bankası faizi yüzde kaç indirecek?

Ekonomi

23.01.2024, 20:28

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bu hafta faiz kararını ilan edecek. Yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından düzenlenen piyasa katılımcı anketlerinde fikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Ekonomistler ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın faizi indireceği görüşünü benimsiyor.

SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı Haberi Görüntüle

100 BAZ PUAN İNDİRİM KARARI AĞIRLIKTA 

AA Finans anketine katılan 17 ekonomistten 10’u Merkez Bankası'nın politika faizini 100 baz puan indirmesini bekliyor. Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin anketine katılan 16 kurumun medyan beklentisi de faizin 100 baz puan indirimle yüzde 8 seviyesine inmesi yönünde. ABD merkezli bankalar JP Morgan ve Morgan Stanley de Merkez Bankası'ndan faiz indirimi bekliyor.

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

200 BAZ PUAN İNDİRİM BEKLEYEN EKONOMİSTLER DE VAR

Ankete göre faizin 100 baz puan indirimle yüzde 8 seviyesine inmesi bekleniyor. En düşük beklenti faizin 200 baz puan indirimle yüzde 7’ye düşürüleceği yönünde olurken, ankete katılan kurumlardan 6’sı faiz değişikliğine gidilmesini beklemiyor.

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistlerin çoğu da Merkez Bankası'nın perşembe günkü toplantısında politika faizini indirmesini bekliyor.

AA Finans'ın, 23 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin yüzde 8'e indirilmesini bekliyor.

Ekonomistlerden 10'u mevcutta yüzde 9 düzeyinde bulunan politika faizinin 100 baz puan düşürüleceği yönünde görüş bildirirken, 1'i bu indirimin 150 baz puan olacağını tahmin ediyor. Ekonomistlerden 6'sı ise politika faizinin sabit tutulmasını bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading