Yandex Metrica

Son dakika: Dolar kurunda rekor düşüş yaşanacak! Dünyaca ünlü analistler o tarihi işaret etti 

Son dakika: Dolar kurunda rekor düşüş yaşanacak! Dünyaca ünlü analistler o tarihi işaret etti 

Dünyanın dev bankalarından Morgan Stanley, 2023 yılı dolar kuruna ilişkin tahminlerini içeren bir bilgilendirme paylaştı. Bankanın yorumuna göre 2023 yılında dolar kurunda düşüş yaşanması ihtimal dahilinde.

Ekonomi

23.01.2024, 20:04

ABD'li dev yatırım bankası Morgan Stanley, küresel çapta dolar yatırımcısını yakından ilgilendiren finansal gelişmeler hakkında bilgilendirme yaptı. Buna göre, banka analistleri, doların 2023 yılında küresel çapta fiyat gerilemesi yaşayacağını iddia etti.

Andrew Sheets öncülüğündeki kurum analistlerine göre dolar endeksi gelecek yıl sonunda 104 seviyesine gerileyecek. Dolar endeksi şu an 107 seviyelerinde seyrediyor. 2 ve 10 yıllık ABD tahvil getirilerinin ise 2023'ü yüzde 3,5 civarında bitirmesi öngörülüyor.

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

FED'İN SON FAİZ ARTIŞI OCAK 2023'TE OLACAK

Kurum analistleri ayrıca Fed'in son faiz artışını Ocak 2023'te yapmasını, 2023 yılının son çeyreğinde ise faiz indirimine başlamasını bekliyor.

Fed'in yüksek enflasyonla mücadele için uzun yılların en büyük faiz artış trendine girmesi, dolarda ralliyi tetikledi. Dolar endeksi yüzde 19 kadar yükseldi ve endeksin tutulmaya başlandığı 1972'ten beri en yüksek yıllık artışı kaydetti.

Euro da dolar karşısında 20 yıl sonra ilk kez 1 seviyesinin altına geriledi. Bu dönemde gelişen ülke tahvilleri yüzde 15 kadar düşerek 10 yılın en düşük getirilerini sağladı.

Analistler ayrıca Brent petrolün varil fiyatının da 110 dolara yükselmesini bekliyor. Fiyatlar bugün 94 dolar civarında seyrediyor.

Morgan Stanley farklı bir raporunda İngiltere ve Euro Bölgesi ekonomilerinin gelecek yıl resesyona girme ihtimalinin “yüksek olduğunu” ancak ABD'nin esnek iş piyasası sayesinde resesyondan “kıl payı” kurtulabileceğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading