Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Dolar, euro ve altın alacaklar dikkat! FED çarşamba açıklayacak: Faiz yükselirse...

Son dakika: Dolar, euro ve altın alacaklar dikkat! FED çarşamba açıklayacak: Faiz yükselirse...

Bu hafta, Amerika Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanacak faiz kararları yatırımcılar tarafından heyecanla bekleniyor. Altın ve dolar yatırımcıları bu kararların altın fiyatları üzerindeki etkisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, "Fed'in faiz kararı altın fiyatlarını sarsabilecek" diyerek, "jeopolitik altın için yeniden daha büyük bir rol oynamaya başlayabilir" uyarısında bulundu. Moya, 2023 Mart ayına dikkat çekerek, bu dönemde altının fiyatının belirsizliğinin artabileceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:10

Fed'in Çarşamba günü açıklayacağı faiz kararının altın fiyatlarını etkileme potansiyeli bulunuyor. Ekonomistler, jeopolitik risklerin altın için önemli bir rol oynayabileceğini belirterek, 2023 Mart ayında altın fiyatlarının dikkatle izlenmesi gerektiğini söylüyor. Bu arada, dolar güç kazanırken, altının ons fiyatı 1.790 doların hemen altında işlem görüyor. Gram altın ise 1071 liradan alıcılarla buluşuyor.

2024 TCMB faiz kararı sonrası gram altın fiyatlarını nasıl etkiledi?... Haberi Görüntüle

"ALTININ SARSILMASI MÜMKÜN"

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, altın fiyatları için yaptığı değerlendirmesinde, “TÜFE’nin doğru yönde seyretmesi bekleniyor. Ancak, birçok kişinin beklediği kadar hızlı düşmeyecek. Altın konusunda kısmen ayı pozisyonuna geçtim. Fed sonrası altının sarsılması mümkün. Ancak, sonunda daha da yükselme ihtimali var. Potansiyel bir olumsuzluğa bakıyorum. Ancak bu kısa ömürlü olacak” dedi.

Edward Moya, yatırımcıların Fed’in mesajlarını nasıl yorumlayacaklarının da önemli olacağını söylüyor. Analiste göre, yatırımcıların Fed hakkında ne düşündüğünü görmek ilginç olacak. Moya “Bu, bir duraklamanın ardından gelen son yürüyüş mü olacak?” sorusuna şu yönde cevap veriyor:

“Yine de Şubat ayında 50 bps daha gidebileceklerini iddia etmek mümkün. Ve sonra, Mart ayında, muhtemelen bir tartışma olur. Hala daha sıkılaştırmanın gerekli olduğu görülüyor. Makro verilerin yanı sıra, Ukrayna’daki savaşın daha da kızışma ihtimali var. Bu yüzden, jeopolitiğin altın için yeniden daha büyük bir rol oynamaya başlaması olası. Bu, üzerinde durmamız gereken bir şey. Savaşın daha da tırmanması riskleri bir kez daha ortalıkta dolaşıyor. Bu da altına güvenli liman değeri kazandıracak.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading