Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Dizel araba kullanan bin pişman! Benzine bir rekor indirim daha geliyor

Son dakika: Dizel araba kullanan bin pişman! Benzine bir rekor indirim daha geliyor

Akaryakıt kalemlerine yeni gelen zamlar ile birlikte benzin ve motorinin fiyatı 30 TL'yi aşmıştı. Brent petrolde son yaşanan düşüşler ile birlikte, benzinin litre fiyatına indirim geleceği bildirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:26

Dolar ve brent petrol fiyatlarındaki artış sebebiyle yaşanan akaryakıt zamları, son süreçte brent petroldeki rekor düşüşler sayesinde durmuştu. Petrolde terse dönen ibre akaryakıtta indirimi de beraberinde getirdi. 

Brent Petrol fiyatlarının dün 110 dolara düşmesinin ardından akaryakıt kalemlerinde indirim beklentisi oluştu. Sektör kaynaklarının aktardığına göre benzin fiyatına yol göründü. 

2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? 2024 DOAŞ temettü ne zaman yatacak? DOAS temettü yattı mı? Haberi Görüntüle

60-70 KURUŞ İNDİRİM GELECEK 

Kaynaklar, benzin fiyatına çarşambayı perşembeye bağlayan gece (yarın) 60-70 kuruş aralığında indirim hesaplandığını aktardı. 

AZE Haber Ajansının aktardığına göre benzinin litresinin (illere göre küçük değişiklik gösterebilir) 27 TL 66 kuruş olduğunu belirten kaynaklar, “Benzinde indirim bekliyoruz. Ancak, akaryakıt fiyatlarını oluşturan bileşenler her an değişebiliyor. İndirimin olması için dolar kurunun ve uluslar arası piyasalarda ürün fiyatının yükselmemesi gerekiyor. Ürün fiyatlarında önceki gün olduğu gibi düşüş devam ederse çarşamba gecesi 60-70 kuruş indirim gündeme gelecek” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading