Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! Asgari ücretliye tarihi müjde 

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! Asgari ücretliye tarihi müjde 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kabine toplantısında asgari ücrete zam konusunun gündeme geldiğini kaydederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti güncellememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım ki sabit gelirli vatandaşlarımız enflasyon altında bu kadar ezilmesinler" ifadesini kullandığını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün Eskişehir'deydi. 

Organize Sanayi Bölgesi Küpeliler Sunta Fabrikası'nın temel atma töreninde bir konuşma yapan Bakan Varank, milyonlarca vatandaşa asgari ücret müjdesini verdi.

İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın iki il arası kaç saate düşecek İstanbul - Antalya arasına yeni hızlı tren hattı geliyor! Bakın... Haberi Görüntüle

"ARKADAŞLAR BU BÖYLE OLMAZ"

Ekonomi ve enflasyon konusunda yaşanan gelişmelere değinen Varank, en son temmuz ayında ara zam yapılan asgari ücrete ilişkin de heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Varank, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız Kabine'yi topladı, dedi ki 'Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti güncellememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım ki sabit gelirli vatandaşlarımız bu enflasyon altında bu kadar ezilmesinler.' 1960'lardan beri asgari ücret uygulaması bu ülkede var. Bu ülke enflasyonu ilk defa mı görüyor? 2000 yılından önceyi bir değerlendirin. Yüzde 80, yüzde 200 enflasyonları yaşadık ama o zaman hiçbir iktidar 'Temmuz ayında enflasyonu güncelleyeyim, emekçi kardeşlerimizin biraz olsun işlerini kolaylaştırayım' demedi ama biz bunu dedik, enflasyona ezdirmemek için asgari ücreti güncelledik. Ocak ayında da inşallah sabit gelirli vatandaşlarımızın işine yarayacak bir zammı onlara yapmış olacağız. Emekçilerimizin hakkını vermek için de gayret göstereceğiz."

Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu karşılık faiz oranı ne? Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu... Haberi Görüntüle

YILBAŞINDA BELLİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü de TBMM'de yasama yılı açılış programında çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu. Ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ifade eden Erdoğan, yılbaşında asgari ücretli, memur ve emeklilerin maaşlarında kayıpları telafi edecek şekilde artışlar yapılacağının sinyalini vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading