Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köy ve ilçelerde görevli hekimlere ek ücret müjdesi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köy ve ilçelerde görevli hekimlere ek ücret müjdesi

AK Parti kurmayları, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı başta olmak üzere, bazı ilçelerde doktor bulunmaması gibi sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı. Kurmaylarını dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konuyla ilgili adımlar atıyoruz. Sorun çözülecek. Doktorları teşvik edin" dedi. Köy ve ilçelerde görevli hekimlere ek ücret gündemde. Aile Diş Hekimliği de geliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

AK Parti kurmayları, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı başta olmak üzere, bazı ilçelerde doktor bulunmaması gibi sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

5 litre ayçiçek yağı 195 TL! O market ayçiçek yağında... Haberi Görüntüle

''ADIMLAR ATMAYA BAŞLADIK''

Parti kurmayları, vatandaşın, hastanelerden randevu alma konusunda sıkıntı yaşadığını, bu konuyla ilgili çok fazla şikâyetin geldiğini dile getirdi. Kurmaylar “Bazı hastanelerde de randevu geç veriliyor. Randevu, 10-15 gün sonrasına erteleniyor. Vatandaşlar sağlık hizmeti alma konusunda gecikiyor” dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili “Pandemi döneminde randevular konusunda sıkıntı yaşandı. Bu sorun yavaş yavaş çözülecek. Konuyla ilgili adımlar atmaya başladık” dedi.

Araç ve konut almak isteyenler dikkat! 400 bin TL kredinin... Haberi Görüntüle

''DOKTORLARA EK ÜCRET VERİLSİN'' TALİMATI

Yapılan toplantılarda, kurmayların, Cumhurbaşkanı’na, bazı köylerde ve ilçelerde doktorların görev yapmak istemediğini, bundan dolayı vatandaşın sıkıntı çektiğini, doktorlara zorunlu bir görevin getirilebileceğini söyledi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuya sıcak bakmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun yerine doktorların teşvik edilmesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sağlık Bakanlığına bu gibi yerlerde görev yapan doktorlara fazladan ücret verilmesi konusunda bir çalışma yapılması talimatını verdiği ifade edildi.

Benzine zam mı geldi? 20 Mart bu gece benzine zam... Haberi Görüntüle

AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ GELİYOR

AK Parti kurmaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde gündeme gelen bir diğer konu ise 'aile diş hekimliği'. AK Parti kurmayları “Sağlıkta dönüşüm çok güzel oldu. Şehir hastaneleri, vatandaş nezdinde çok beğenildi. Bunlarla beraber aile diş hekimliği sistemi de devreye girmeli” ifadelerini kullandı. 

İki pilot ilde ''aile diş hekimliği'' uygulaması hayata geçirildi. Diğer illerde de faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Erdoğan 'Bu yıl emeklilerin yılı olacak' demişti! Emekliye seyyanen zam... Haberi Görüntüle

KÖY OKULLARINA ANA SINIFI MODELİ

Ayrıca toplantılarda AK parti kurmayları, köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması önerisinde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili “Buralarda ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısını 10’dan 5’e düşürmüştük. Köy ve benzeri yerlerde eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için gerekli çalışmalar yürütülüyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading