Yandex Metrica

Son dakika: Brent petrol yeni rekora hazırlanıyor! Araç sahiplerinin cüzdanı boşalacak

Son dakika: Brent petrol yeni rekora hazırlanıyor! Araç sahiplerinin cüzdanı boşalacak

seviyelerinde kapatan brent petrol yeni güne 95 dolar seviyelerinde başladı. Yaşanan ani yükselişin ana sebeplerinden biri olarak ABD'de beklentiden düşük gelen enflasyon olurken benzin, motorin ve LPG'ye rekor zam gelmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:03

Brent petrolde yükseliş tekrar başladı. Kısa süreli bir düşüş ivmesi geçiren brent petrol 93 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Dün ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile yeniden yükseliş ivmesine geçen brent petrol 95 dolar seviyelerine kadar yükseldi. 

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

DÜŞÜK ENFLASYON FİYATLARI YÜKSELTTİ 

Fiyatların yükselişinin ana sebebi olarak dünyanın en büyük petrol üreticisi olan ABD'de enflasyon verilerinin açıklanması gösterildi. 

ABD'de dün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ekimde aylık bazda yüzde 0,4 artarken, yıllık enflasyon yüzde 7,7 ile 9 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ülkede çekirdek enflasyon da ekimde yıllık yüzde 6,3 ile 40 yılın zirvesinden geri çekildi.

Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir Asgari ücrete zam yok ama... Çalışanlara müjde başka şekilde gelebilir Haberi Görüntüle

ÇİN'DE SIFIR VAKA POLİTİKASI DEVAM EDİYOR 

Öte yandan, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'de Kovid-19 kısıtlamalarının talebi azaltacağı endişeleri petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor.

Çin'in üçüncü büyük şehri Guangcou'da vaka sayısı salgının başından bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, şehirde yaklaşık 5 milyonluk nüfusun yaşadığı metropol bölgelerde kısmi kapanmaya gidildi.

Şehrin büyük bölümünde toplu taşıma durduruldu, okullar tatil edildi. Guangcou'dan başkent Pekin ile diğer büyük şehirlere uçuşlar durduruldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading