Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Brent petrol rekora koşuyor! 1 günde 38 TL birden yükseldi

Son dakika: Brent petrol rekora koşuyor! 1 günde 38 TL birden yükseldi

Brent petrolün varili cuma günü 88 dolara kadar yükselirken, günü 85 dolarla kapatmıştı. Brent petrol haftaya 87 dolar seviyelerinde başlayarak değerini 2 dolar artırdı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,53 dolardan alıcı buldu. Yaşanan artış sonrası benzin ve motorine zam bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Geçtiğimiz hafta cuma günü 88 dolara kadar çıkan brent petrol haftayı 85 dolarla kapatmıştı. Haftabaşına 2 dolarlık artışla 87 dolarla başlayan brent petrolün artışında, OPEC ve OPEC dışı bazı ülkelerin arzda kesinti yapacağı beklentisi etkili oldu. 

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında son durum ne Mart 2024? BTC,... Haberi Görüntüle

OPEC TOPLANTISI BEKLENİYOR 

Yatırımcılar, OPEC+ grubunun çarşamba günü bir araya geleceği ve kasım ayına ilişkin üretim planını belirleyeceği toplantısına odaklandı.

Grubun, söz konusu toplantıda üretim kesintisine gitmesi beklenirken, hali hazırda hedeflenenin oldukça altında üretim yapması nedeniyle açıklanacak kısıtlı bir kesintinin fiyatlar üzerinde etkili olmayacağı değerlendiriliyor. Grup, son toplantısında ekim ayı için günlük 100 bin varillik üretim kesintisi kararlaştırmıştı.

Çiftçiler heyecanlı! Yerel seçim sonrası gübre fiyatları ne olur 2024?... Haberi Görüntüle

ENDİŞELER GİDEREK ARTIYOR 

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu (ANZ) Kıdemli Emtia Stratejisti Daniel Hynes, yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık yüzde 22 düşüş kaydeden Brent petrolün varil fiyatının, OPEC+ grubunda endişeleri artırdığına dikkati çekti.

Hynes, grubun üretim kesintisine giderek fiyatlardaki düşüşe müdahale edebileceğini belirterek, "Günlük 500 bin varilden daha düşük herhangi bir kesinti piyasa tarafından görmezden gelinir. Bu nedenle, günlük 1 milyon varillik büyük bir kesintinin ihtimal dahilinde olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Brent petrolde teknik olarak 87,69 ile 88,15 dolar aralığının direnç, 87,23 ile 86,77 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading