Yandex Metrica

Son dakika: Brent petrol rekor seviyeye yükseldi! Benzin ve motorine zam kapıda

Son dakika: Brent petrol rekor seviyeye yükseldi! Benzin ve motorine zam kapıda

Brent petrol tırmanış eğilimine devam ediyor. Petrolün varil fiyatında OPEC ve FED etkisi devam ederken haftaya 97 dolarla başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 92,03 dolardan alıcı buldu. Yaşanan artış sonrası benzin, motorin ve LPG'de fiyat artışı bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:55

Brent petrolde fiyat artışı hız kesmeden devam ediyor. Petrolü varil fiyatının artışında FED, Çin ve OPEC etkenleri devam ederken brent petrol haftaya 97 dolarla başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 92,03 dolardan satışa çıktı. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun kasım ayından itibaren günlük 2 milyon varillik üretim kesintisinin ardından, ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden piyasaya ek petrol satabileceğine yönelik beklentiler de fiyatları baskılıyor.

Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor! İşte detaylar... Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor!... Haberi Görüntüle

ABD PETROL ARTIŞI YAPACAK 

ABD yönetimi, 19 Eylül'de kasımdan itibaren teslim edilmek üzere stratejik petrol rezervinden 10 milyon varile kadar petrol satacağını duyurmuştu.

Öte yandan, Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne yönelik ambargosunu gölgeleyen OPEC+ kesintilerinin, piyasalardaki mevcut arz daralmasını daha da artıracağı tahmin ediliyor. Rusya'nın ham petrol ve petrol ürünlerine yönelik AB yaptırımları aralık ve şubat aylarında yürürlüğe girecek.

Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde yeni rekor Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde... Haberi Görüntüle

100 DOLARA KADAR ÇIKMASI BEKLENİYOR 

Uzmanlar, piyasalardaki belirsizliklerin devam edeceğini belirtmekle birlikte petrol fiyatlarının gelecek aylarda varil başına 100 doların üzerinde seyredeceğini tahmin ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 97,76 ile 98,44 dolar aralığının direnç, 96,63 ile 96,18 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading