Yandex Metrica

Son dakika: Borsada fiyat rekorunun ardından şimdi de yatırımcı rekoru kırıldı

Son dakika haberleri... Borsa İstanbul'da hisse senedi rekorlarının ardından yatırımcı ilgisi rekor artış gösterdi. Bu süreçte hisse senedi alan yerli ve yabancı yatırımcı sayısı 3 milyonu geçti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:04

Son dakika haberleri... Borsa İstanbul'un her yeni işlem haftasında bir önceki rekorunu egale etmesi ve rekor seviyede yükselmesi yatırımcının ilgisinin borsaya yoğunlaşmasına yol açtı. 

Altın fiyatları yeni rekora koşuyor! Uzman isim açıkladı: Altın ne zaman yatay seyire geçecek? 9 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altın fiyatları yeni rekora koşuyor! Uzman isim açıkladı: Altın ne... Haberi Görüntüle

EN HIZLI 30 GÜNLÜK YÜKSELİŞ

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada aşağıdaki istatistikleri sıraladı:

Pay senedi yatırımcısı 15 Kasım itibarıyla 3 milyon 48 bin 848 kişiye ulaşırken, son bir ayda 307 bin 452 kişi artarak Nisan 2021'den bu yana en hızlı 30 günlük yükselişini kaydetti. Bu dönemde pay senedi yatırımcı sayısı yüzde 11 arttı.

Yılbaşından 15 Kasım'a kadar olan süreçte Borsa İstanbul'da pay senedi yatırımcı sayısındaki artış 681 bin 896 olurken, bu dönemdeki yükseliş yaklaşık yüzde 29 artışa işaret etti.

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

BORSA YATIRIMCISI YÜZDE 150'DEN FAZLA GETİRİNİN SAHİBİ OLDU

Analistler, Borsa İstanbul'un getiri arayışındaki yatırımcılar için oldukça önemli bir alternatif olduğunu belirterek, borsadaki yukarı yönlü seyrin yatırımcı sayısındaki artışta önemli rol oynadığını ifade etti.

BIST 100 endeksinin sene başından bu yana yüzde 150'den fazla getiriyle dikkatleri üzerine çektiğini kaydeden analistler, borsaya ilginin güçlü şekilde devam ettiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading