Yandex Metrica

Son dakika: Bitcoin şaha kalktı! Bakın kaç dolara yükseldi

Son dakika: Bitcoin şaha kalktı! Bakın kaç dolara yükseldi

Ekonomi

23.01.2024, 19:36

Kripto para piyasaları Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımı kararının ardından yeniden yükselişe geçti. Birkaç gündür, piyasalarda risk iştahı Fed'in 100 baz puan artırım ihtimali nedeniyle düşüktü.

Başta Bitcoin olmak üzere, kripto para piyasaları Fed'in 75 baz puanlık faiz artırım kararına olumlu tepki verdi. 

Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın dün geceki 75baz puanlık faiz artırımı ve Fed Başkanı Powell'ın konuşması sonrası yön bulmaya çalışırken, karar sonrasında Powel’ın yaptığı konuşma riskli varlıklar dahil tüm piyasaları artıya geçirdi.

Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın' diyerek uyardı Bu yatırımı yapan servet sahibi olacak: Selçuk Geçer 'fırsatı kaçırmayın'... Haberi Görüntüle

BİTCOİN YÜZDE 10'UN ÜZERİNDE DEĞER KAZANDI

Piyasaların Powell’ın bu sözlerini ‘şahin duruşun yumuşayacağı yönünde bir sinyal’ olarak fiyatlamasıyla birlikte borsalar ve kripto piyasaları ralli yaptı.

Açıklama öncesi 21 bin 600 dolar olan Bitcoin, piyasanın Powell'ın sözlerini satın almasının ardından yükseldi. Bitcoin yüzde 10’un üzerinde primle 24 bin 200 seviyelerini görürken Ethereum ise yüzde 13 primle 1650 seviyelerini gördü.

Ancak sonrasında lider kripto para Bitcoin ABD büyüme verisi öncesinde 24 bin seviyesinin üzerinde fazla tutunamayarak 23 bin seviyelerine tekrar geriledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading