Yandex Metrica

Son dakika: Benzinin litre fiyatı 12 TL! Piyasaları sallayan açıklama

Son dakika: Benzinin litre fiyatı 12 TL! Piyasaları sallayan açıklama

Brent petrolde düşüş ivmesi devam ederken, Emtia Uzmanı ekonomist Zafer Ergezen'den akaryakıt fiyatları ile ilgili çarpıcı tahminler geldi. Ergezen, Ukrayna ile Rusya savaşının sona ermesi ile petrolde 30 dolarlık düşüş olacağını belirtti. Bu durum benzin, motorin ve LPG'ye de yansıyacak.

Ekonomi

31.01.2024, 19:23

Petrol mart ayından beri en düşük seviyelerini yaşıyor. Ekonomist Zafer Ergezen, Ahaber canlı yayınında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ergezen, oran vererek benzin fiyatlarında düşüş beklediğini belirtti. Rusya - Ukrayna savaşı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ergezen, savaşın bitmesi durumunda petrol fiyatlarının nasıl etkileceğini yorumladı.

Körfez ülkeleri petrol üretimini artırdı. Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı düşüyor.

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek Haberi Görüntüle

MARTTAN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYEDE 

Bu düşüşün nedeni ne? Kısa dönemde nasıl etkiler doğurur? Benzin fiyatlarını etkiler mi? Ekonomist Zafer Ergezen, A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle Orta Doğu'daki brent petrol fiyatlarında son dönemde bir satış baskısı görüyorduk bu baskı hala devam ediyor. Özellikle OPEC ülkelerindeki üretim artışı bu anlamda etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer bir noktada resesyon endişeleri özellikle Çin'de bu hafta başında Çin'e gelen parakende satış rakamları beklentilerin çok altında kalmıştı.

Bu da petrol talebinin beklentilerin altında kalacağı endişelerini de beraberinde getirdi.

Bir taraftan OPEC ülkelerinde üretim artıyor bir taraftan talep endişeleri var. Bu da petrol fiyatının geri gelmesine yol açıyor ki önümüzdeki dönemde bir miktar daha geri gelmesini bekliyorum ben. Yaklaşık yüzde 5'lik bir düşüş daha olacaktır muhtemelen.

Bunu böyle aldığımız zaman bugünkü düşüşle hafta başından beri yaşanan düşüşle önümüzdeki dönemde yaşanması beklenen düşüşle beraber tabii ki yurt içinde de benzin fiyatlarında bir miktar düşüş olacaktır diye düşünüyorum.

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş... Haberi Görüntüle

POMPA FİYATLARINA YANSIYACAK 

Bunun fiyatlara yansıması mutlaka olacaktır. Çünkü şu anda baktığımız zaman petrol tarafında artık trend bir miktar daha aşağıya dönmüş durumda.

Uluslararası piyasalarda küresel anlamda da bu fiyatlarda aşağı yönlü düşüş bekleniyor. Bunun da etkisi kaçınılmaz olarak benzin fiyatlarında da düşüş olarak pompa fiyatlarına da yansıyacaktır.

Yüzde 5 – 7,5 arasında bir düşüş bekliyorum benzin fiyatlarında. Önümüzde çok kısa dönem içerisinde bunun yansıması olacaktır diye düşünüyorum. Zaten yakında da bunu büyük bir ihtimalle duyarız.

Tarih ve şartlar belli oldu! BES'te kısmen ödeme uygulaması başlıyor! İşte kısmen ödeme uygulamasında merak edilen 10 sorunun yanıtı... Tarih ve şartlar belli oldu! BES'te kısmen ödeme uygulaması başlıyor!... Haberi Görüntüle

SAVAŞ BİTTİĞİNDE 30 DOLAR DÜŞECEK 

Rusya – Ukrayna savaşının petrol fiyatları üzerinde yaklaşık 30 dolarlık bir risk birimi var bu risk birimi henüz kalkmamış durumda. Eğer Ukrayna 
Rusya savaşı bitirse burada 30 dolarlık çok ciddi keskin bir düşüş görülme ihtimali de var petrol fiyatları içerisinde ki o yüzden önümüzdeki dönemde ben yükselişten ziyade düşüş ihtimalini çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

Önümüzdeki dönemde yükselişlerin sadece tepki olarak kalacağını savaş biterse çok keskin düşüşler görebileceğimizi bunun hem benzin fiyatlarını pompa fiyatlarını hem de enflasyon üzerinde de düşürücü etkisi olacağını düşünüyorum.

Temmuz'da asgari ücrete zam var mı 2024? Asgari ücrete ara zam olacak mı? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı 2024? Asgari ücrete ara... Haberi Görüntüle

BENZİN FİYATI 12 TL'YE KADAR DÜŞECEK 

Geçtiğimiz günlerde konuşan Zafer Ergezen'in iddialarına göre akaryakıt fiyatlarında özellikle Türkiye'de ciddi indirimlerin yansıması bekleniyor. Brent petrolde 65 dolar seviyeleri görüldüğü ve doların da çok ciddi bir yükselişe girmediği takdirde benzin ve motorin litre fiyatının 12 lira seviyesine ineceği iddia edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading