Yandex Metrica

Son dakika: Benzin ve motorine zam! O tarihten itibaren geçerli olacak

Son dakika: Benzin ve motorine zam! O tarihten itibaren geçerli olacak

Brent petrol, OPEC’teki koronavirüs salgınının başından bu yana en büyük üretim kesintisiyle hızlı bir şekilde yükseldi. Bunun karşısında sektör kaynakları bu hafta içinde akaryakıta zam geleceği uyarısında bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Ham petrol fiyatları, OPEC’in koronavirüs salgınının başından bu yana en büyük üretim kesintisi planıyla sert yükseldi. Sektör kaynakları, bu haber sonrasında vatandaşlara akaryakıta zam gelebileceği uyarısında bulundu.

OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu müttefikleri (OPEC+), Kasım ayı üretim kotalarına son şeklini vermek üzere Çarşamba günü OPEC'in Viyana'daki merkezinde bir araya gelecek. Bloomberg, düşen petrol fiyatları ve şiddetli piyasa oynaklığı karşısında grubun, üretimi günde 1 milyon varilden fazla azaltma olasılığını değerlendireceğini bildirdi. Bu büyüklükte bir üretim kesintisi kararı çıkması durumunda pandemiden bu yana en büyük kesinti gerçekleştirilmiş olacak.

Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Haberi Görüntüle

PETROL FİYATLARI YÜKSELDİ

Tüm dikkatler toplantıya çevrilmişken üretim kesintisinin beklentilerden daha büyük olacağına ilişkin haberler petrol fiyatlarını yükseltti. ABD ham petrolü ve brent petrol yeni haftaya yüzde 3 yükselişle başladı. İlk işlemlerde ABD ham petrolü 81, brent petrol de 87 doların üzerini test etti.

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Dünyanın en güçlü 20 ekonomisi belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? Haberi Görüntüle

BRENT PETROL 125 DOLARA ULAŞABİLİR

Bankacılık devi JPMorgan, petrol fiyatlarının dördüncü çeyrekte 101 dolara yükselmesini beklediklerini açıkladı. Gerekçe olarak ise arzda sıkılaşmayı gösterdiler. Goldman Sachs da yükseliş tahmini yapan bir diğer kurum oldu. Bankanın analistleri, brent petrolün gelecek yıl 125 dolara ulaşabileceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading