Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Benzin 8 TL birden düşüyor! Müjdeyi o isim duyurdu

Son dakika: Benzin 8 TL birden düşüyor! Müjdeyi o isim duyurdu

Doların düşeceğini aylar öncesinden bilen ekonomi yazarı Necmettin Batırel, akaryakıt fiyatlarının geleceği rakamı paylaştı. Batırel'in fiyat tahmini vatandaşları heyecanlandırdı.

Ekonomi

05.02.2024, 01:08

Geçmiş dönemde doların rekor seviyelerde düşeceğini bilen ve dikkatleri çeken isimlerden biri olan ekonomi yazarı Necmettin Batırel, Instagram hesabından bir paylaşım yaparak akaryakıt fiyatlarını değerlendirdi. 

Ramazan Bayramı öncesi erken yatacak maaşlar belli oldu mu? Bayram... Haberi Görüntüle

"RUSYA KENDİSİYLE BİRLİKTE ÇALIŞAN ÜLKELERE PETROL SATACAK"

Batırel, yakın zamanda motorinin 15, benzinin ise 12 TL seviyesine düşeceğini aktardı. 

Necmettin Batırel'in ilgili yazısı şu şekilde:

"Rusya şimdi kendisiyle birlikte çalışan ülkelere petrol satacak. Hemde AB’nin inadına belirlenen tavan fiyatın da altında. Türkiye bundan fazlasıyla yararlanacak..Peki Avrupa Rusya’dan alamadığı petrolü 60 dolar tavan fiyattan alabilecek mi? Orası şüpheli. Zira OPEC günlük 2 milyon varillik kesinti programına devam kararı aldı. Rusya halen 49 trilyon metreküp doğalgaz ile 80 milyar varillik dev petrol rezervine sahip. Ayrıca mevcut teknolojiyle çıkarılması kar getirmeyen ve bu yüzden şimdilik dokunulmayan petrol yatakları bu hesaba dahil değil. Rusya'nın mevcut yataklardan yıllık petrol üretimi 500 milyon tonun üzerinde. OPEC ekstra kesintiye hazırlanıyor ama bugünden itibaren petrolde düşüş başladı. Petrol 60 dolara inerse bizdeki akaryakıt fiyatlarında da sert gerileme yaşanacak. 

Ayın 17, 18, 19, 20, 21'inde emekli maaşı alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

"MOTORİN 15 LİRAYA BENZİN 12 LİRAYA DÜŞECEK"

30 liraya dayanan motorin 23.50, 28 liralık benzin 20.15 lira oldu. Yakın zamanda motorinin litresi 15 liraya, 20 liralık benzinin litresi 12 liraya düşecek.

Akaryakıt fiyatlarının enflasyon sepetindeki ağırlığı %16.79 ile oldukça yüksek. Yıllık artış %107'ye ulaşan ulaştırmada maliyetlerin azalması ürün fiyatlarının da küçülmesini sağlayacak. Enflasyon 1.5 yıl aradan sonra düşüşe geçti. Üretici fiyatları yıllıkta %157’den %136’ya indi, 21 puan azaldı. ÜFE’deki daralma Aralık ayında TÜFE’yi yıllık %70’in altına çekecek. 

Promosyon başvuruları nasıl yapılır? Promosyon başvurusu ne zaman, başvurular başladı... Haberi Görüntüle

ENFLASYON YÜZDE 30-35'E DÜŞECEK

2023’ün ilk çeyreğinde %30 – 35’lik TÜFE göreceğiz. Felaket tellalları kahrolacak.. Petroldeki 20 dolarlık düşüş Enerjiye ödediğimiz faturanın 12 milyar dolar küçültecek cari açığımızı düşürecek. Merkez Bankası rahatlayacak. Düşen petrol fiyatları ara malı ithalatına daha az döviz ödeyeceğimiz anlamına geliyor. Düşük fiyatlarla daha yüksek üretim hem işsizliği azaltacak, hem de büyüme hızına olumlu katkı sağlayacak. Türk ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde %3.9 ile Dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesi arasında yer alıyor. Ülkemize yurtdışından neden doğrudan sermaye yağıyor biliyor musunuz? Çünkü Cumhur ittifakının seçimlerden ezici çoğunlukla galip çıkacağına inanıyorlar da ondan.

O tarihe kadar aldın aldın! Kelepir arsa satışları başladı: Milli... Haberi Görüntüle

GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İstanbul

Benzin fiyatı: 20,19 TL
Motorin fiyatı: 22,97 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 20,37 TL
Motorin fiyatı: 23,13 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 20,36 TL
Motorin fiyatı: 23,20 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading