Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Son dakika: Beklenen haber resmen duyuruldu! Yetkili isim açıkladı: İşte EYT'lilerin maaş alacağı tarih

Son dakika: Beklenen haber resmen duyuruldu! Yetkili isim açıkladı: İşte EYT'lilerin maaş alacağı tarih

EYT için vatandaşlarda heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Gerek EYT'nin çıkış tarihi ve şartları, gerekse çıktıktan sonra maaş alınacak tarih vatandaşlar tarafından merakla beklenirken, SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, EYT düzenlemesine dair önemli bilgiler paylaştı. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, EYT'li vatandaşların ilk ne zaman maaş alacağını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

SGK Başmüfettişi İsa Karakaş Türkiye gazetesindeki köşe yazısında önemli açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinden geri döşünün olmayacağını vurgulayan Karakaş, yazısında "Peki EYT’liler en erken ne zaman emekli maaşı alabilecek?" sorusunun yanıtını verdi. İşte İsa Karakaş'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar.

"Bu sorunun cevabını sağlıklı olarak tahlil etmek için 2023 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanununun TBMM’de yapılacak görüşmeleri ile hazırlanacak SGK bütçesi ve hükûmet kanadından yapılan açıklama ve planlamalara bakmak lazım… Buna göre EYT takviminin aşağıdaki şekilde cereyan edeceği değerlendirilmektedir. 1 Ekim TBMM açılışı: Ekim ayında öncelikli olarak kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması çalışmaları, 15 Ekim merkezî bütçe görüşmeleri: En geç 31 Aralık 2022 günü itibarıyla Resmî Gazete’de yayımlanması, Aralık ayı içinde EYT yasa teklifinin TBMM’de görüşülmesi. Bu bağlamda EYT düzenlemesine ilişkin çıkarılacak kanun en erken aralık içinde kabul edilecektir. Yürürlük tarihi 2023 yılının ocak ayı olması değerlendirilmektedir. Emekli aylığına genel olarak emeklilik talebini takip eden aydan itibaren hak kazanılmakla birlikte sigortalılık statüsüne göre işlemler değişmektedir.

Buna göre; SSK ve Bağ-Kur sigortalılardan emeklilik aylığına hak kazananlara, yazılı istek tarihinden sonraki, Emekli Sandığı (4/1-c) sigortalılardan yaşlılık aylığına hak kazananlara, yetkili makamdan alınan emekliye sevk onayı üzerine görevleriyle ilişiğinin kesildiği tarihi takip eden, Emekli Sandığı (4/1-c) sigortalılardan her ne şekilde olursa olsun görevinden ayrılmış ve daha sonra başka bir sigortalılık hâline tabi olarak çalışmamış olanlar ile kontrol muayenesi sonucu aylığı kesilenlerden yaşlılık aylığına hak kazananlara ise istek tarihini takip eden, ay başından itibaren aylık bağlanmaktadır.

Bu bağlamda EYT düzenlemesine ilişkin çıkarılacak kanun en erken aralık içinde kabul edilse ve yürürlük tarihi 2023 yılının ocak ayı kabul edilse bile EYT’lilerin en erken 2023 yılı şubat ayında emeklilik maaşına kavuşabilecekleri kanaatindeyim. Keza EYT’liler çıkarılacak yasanın yürürlüğe konacağı ocak ayında emeklilik dilekçelerini verse bile açıklanan SGK mevzuatı gereğince takip eden şubat ayından itibaren maaş alabileceklerdir." açıklamalarında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading