Yandex Metrica

Son dakika: Baklavacılar resmen duyurdu! Artık fıstıklı baklava üretilmeyecek

Son dakika: Baklavacılar resmen duyurdu! Artık fıstıklı baklava üretilmeyecek

Baklava üreticileri artan fıstık fiyatlarından dolayı fıstıklı baklava üretimine ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım yaptığı açıklamada 'Halkımız boş baklavaya değil, bol fıstıklı ve cevizli baklavalara layıktır' diye konuştu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:20

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği BAKTAD, kilosu 440 liranın üzerine çıkan baklavalık fıstık fiyatları yüzünden stokçulukla mücadele için bir dizi eylem planı hazırladı. 

Hazırlanan eylem planı Bahçelievlerde,  BAKTAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Necati Göksu, Nadir Güllü, Süleyman Köşkeroğlu, Ramazan Coşkun, Mehmet Helvacı ve Haşim Fıstıkçıoğlu'nun da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında duyuruldu. 

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

BU KABUL EDİLEBİLİR BİR RAKAM DEĞİLDİR 

Toplantıda konuşan Mehmet Yıldırım, "Son bir ay içerisinde olmadığı halde don ve dolu bahane edilerek fıstık 240 liradan, günümüzde 440 liraya çıkmıştır. Bu piyasa tarafından kabul edilebilir bir rakam değildir" dedi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması: İşte 18 milyar dolarlık paketin ayrıntıları Haberi Görüntüle

FISTIKLI ÜRÜN ÜRETİMİNE ARA VERELİM

Yıldırım diğer yandan, Tüm baklavacılara, helvacılara, dondurmacılara, lokumculara seslenerek, "Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim. Üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli ve fındıklı yapalım. Halkımızı da yanımıza alarak bu girişimimizi tüm esnafımıza iletelim. Ülkemizin nimeti olan Antep Fıstığı'nın kontrolü ne zaman bu haramzadelerin elinden alınır, bizler de o zaman fıstıklı baklava üretimine başlayalım" diye konuştu.

Eylül ayında fiyatların geri çekilmesini beklediklerini dile getiren Yıldırım, "450-500 liraya kadar konuşulan fıstık mahsul zamanı 250 liraya kadar düşecek. Baklava üretiminde en yüksek maliyeti fıstık oluşturur. 1450 ton günlük üretim şeker ve fıstığa gelen zamlardan sonra satışlarımız yüzde 25-30 civarında düştü" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading