Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bakanlık emekli ve asgari ücretliye müjdeyi duyurdu! Başvuran herkese 1400 TL ödenecek

Son dakika: Bakanlık emekli ve asgari ücretliye müjdeyi duyurdu! Başvuran herkese 1400 TL ödenecek

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldüren adımlar atılmaya devam ediyor. Hükümet vatandaşları enflasyon karşısında ezdirmemek için çeşitli adımlar atıyor. Bu nedenle birçok farklı kalemde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişilere sosyal yardım veriliyor. Bugün de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir sosyal yardımı müjdesi verildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:38

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların özellikle ekonomik kriz sürecinde daha da zor duruma düşmemesi için çeşitli sosyal yardım kalemleri açmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir Sosyal Yardım’ın duyurusunu paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Aile Destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek sağlanacağını duyurmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise emeklilerinde bu Pakete dahil olduğunu söylemişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma muhtaç vatandaşların ekonomik anlamda daha fazla zorluk çekmemesi, bir miktar da olsa rahatlaması için resmen para dağıtıyor. Dar gelirli vatandaşlar ise Türkiye Aile Destek programı kapsamında 1400 TL sosyal yardım için başvuru şartlarını ve başvuru koşullarını merak ediyor. Peki, Aile Destek programı 1400 TL sosyal yardım başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Aile Destek programı başvuru şartları neler? İşte Türkiye Aile Destek programı ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Hedef enerjide tam bağımsızlık! TPAO'nun yeni rotası belli oldu: Cudi... Haberi Görüntüle

1400 TL SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ YAPILACAK

Dar gelirli vatandaşlar ve ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük yaşayan kişiler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile devreye girdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada her ay 1400 TL sosyal yardımın ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacağı açıklandı. Ayrıca bu yardım paketi kapsamında emekliler ve Asgari ücretli çalışanlarda sosyal yardım alabilecek. Sosyal yardımların duyurusu yapıldıktan sonra vatandaşlar ise başvuru şartlarını ve nereden nasıl başvuru yapacaklarını merak etmeye başlamıştı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Merkez Bankası'ndan bankalara talimat: O işlemlerde faiz... Haberi Görüntüle

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Maddi durumun yeterli olmayan ailelere her ay düzenli olarak Aile Destek programı kapsamında sosyal yardım sağlanacak. Bu yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların PTT şubelerine giderek e-devlet şifrelerini edilmeleri gerekiyor. Çünkü Aile Destek programı başvuruları e Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. E-Devlet Aile Destek programı başvurusu yapabilmek için Tabii ki bazı şartlarında elverişli olması gerekiyor.

Emeklileri ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ödeme günü... Haberi Görüntüle

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Aile Destek programı kapsamında Sosyal Yardım almak isteyen vatandaşlar için başvuru şartları belli oldu. Dar gelirli olan aileler bu imkândan faydalanabilecek. Yani hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az ise Sosyal Yardım almak mümkün olacak. Bu kapsamda emekli olan ya da asgari ücretli çalışanlarda hane başına hesaplama yapılacağı için sosyal yardım ödemelerinden faydalanma şansına elde edecek. Gelir kriterini taşıyan vatandaşlar başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden tamamlayabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading