Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bakanlık düğmeye bastı! İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor

Son dakika: Bakanlık düğmeye bastı! İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor

Türkiye'deki e-Ticaret sektörünü düzenleyen ve bu alandaki tekelleşmelerin önüne geçen düzenlemeler sektörün görüşüne sunuldu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:57

Ticaret Bakanlığı, 1994 yılından itibaren yürürlükte olan 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da e-Ticaret'i düzenleyen ve tekelleşmeyi önleyen düzenlemelere gitti.

ATM'lere sakın o kağıt parayı sokmayın! ATM artık o banknotu... Haberi Görüntüle

YURT DIŞINDA HİZMET VEREN MARKALAR DA KAPSAMA ALINDI

Kanun değişikliği teklifinde en dikkat çekici madde yurt dışı merkezli olan ya da Türkiye’de yerleşik olmasa bile hizmet veren uluslararası firmaların Rekabet Kanunu kapsamına alınması oldu.

Milli Emlak müjdeyi verdi! O iki ilde satışa çıktı: Cebinden... Haberi Görüntüle

REKABET KANUNUNA TABİ OLACAKLAR

Görüşe açılan taslak ile Türkiye’de hizmet sağlayan firmaları Rekabet Kanunu kapsamına alan kanunun ikinci maddesine “Türkiye Cumhuriyeti’nde yerleşik olan veya ikamet eden son kullanıcılara veya yerleşik olan ticari kullanıcılara temel platform hizmeti sunan önemli pazar gücüne sahip teşebbüsler bakımından yasaklanan davranışlar ile bu teşebbüslere getirilen yükümlülükler de bu kanun kapsamına girer” ifadesi ekleniyor. Böylece uluslararası firmalar Türkiye’de yerleşik olmasa dahi, yerleşik vatandaşlara hizmet verdiği için Rekabet Kanunu kurallarına tabi olacak.

1 dolara yurt dışı uçak bileti! AJet ucuz bilet kampanyası... Haberi Görüntüle

"ÖNEMLİ PAZAR GÜCÜNE SAHİP TEŞEBBÜSLER" TESPİT EDİLECEK

Öte yandan, kanun kapsamında yıllık gelirleri kullanıcı sayılarına bakılarak, “Önemli pazar gücüne sahip teşebbüsler” tespit edilecek. Bu kritere dahil olan firma ve işletmeler daha sıkı kurallarla denetlenecekler. “Önemli pazar gücüne sahip teşebbüsler”, kamuya açık olmayan verileri, ticari kullanıcılarla rekabet ederken kullanamayacak, ticari kullanıcılara ve son kullanıcılara sundukları mal veya hizmetleri, kendilerince sunulan başka mal veya hizmetlere bağlı hale getiremeyecek. Bu şekilde tekel olan firmaların kullanıcı verilerini rekabet ederken kullanmalarının da önüne geçilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading