Yandex Metrica
Son dakika: Bakan Özer'den milyonlarca öğrenciye dev müjde! 'Fiyatları sabitledik'

Son dakika: Bakan Özer'den milyonlarca öğrenciye dev müjde! 'Fiyatları sabitledik'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kantinlerinde yaşanan fiyat artışlarına karşı harekete geçtiklerini belirtti. Özer yaptığı açıklamada, '2022- 2023 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını yüzde 25 artışla sabitledik' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:00

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli Valiliği'ne ziyarette bulundu. Burada yaptığı açıklamada kantinlerde yaşanan fiyat artışlarına karşı kritik önlemler aldıklarını belirten Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca yüzde 25 artışla fiyatları sabitleme kararı aldıklarını belirtti. 

ATM'lere sakın o kağıt parayı sokmayın! ATM artık o banknotu... Haberi Görüntüle

KİRA ARTIŞLARI SABİTLENDİ 

2 haftadır okulların kantinleri için kira ve ürünlerde fiyat artışı olduğuna dair şikayetler almaya başladıklarını belirten Özer şu ifadelere yer verdi: 

Kapsamlı bir şekilde tüm Türkiye'deki kantinlerimizin kira artışlarını incelemeye başladık ve en son Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile kapsamlı bir şekilde değerlendirme yaptık. Bugün Maliye Bakanımızla da bir görüşme gerçekleştirdik. Ve öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin, okula gelen velilerimizin, okulların içerisindeki kantinlerden sağlıklı ve makul fiyatla faydalanabilmeleri için 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldık.

Depoları doldurun büyük zam yolda! Benzin ve motorine ne kadar... Haberi Görüntüle

YAZIŞMALAR TAMAMLANDI 

Bugün gerekli yazışmaları da tamamlayarak okul kantinlerindeki kira artışını sabitleyeceklerini belirten Özer, amaçlarının gençlerin, çocukların çok sağlıklı ve makul bir fiyatla bu hizmetten faydalanabilmeleri olduğunu kaydetti.

Tarım Kredi marketlerinde ramazana özel indirimler! 15 Mart 2024 Tarım... Haberi Görüntüle

FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLACAK 

Bu kira indirimini sağladıktan sonra kantin ürünlerindeki indirimin de okul yöneticileri tarafından takip edileceğini kaydeden Özer, "Çünkü amacımız kantin işletmecilerini mağdur etmeden ama en önemlisi o hizmetten yararlanan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin makul ve sağlıklı ürünlerle buluşmalarını sağlamak" dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading