Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Bakan Nebati müjdeyi verdi! Yeni hedefimiz...

Son dakika: Bakan Nebati müjdeyi verdi! Yeni hedefimiz...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, turizm gelirleri ile ilgili yaptığı açıklamada, tahminlerin yukarı yönlü revize edildiğini belirterek, 'Turizm tahminlerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. 2022'de turizmde 44 milyar dolar gelir hedefliyoruz' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katılım gösterdiği MÜSİAD EXPO fuarında ekonomi gündemine ilişkin açıklamada bulundu. 

Nebati açıklamasında, turizm gelirlerinin yukarı yönlü revize edildiğini belirterek, "Turizm tahminlerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. 2022'de turizmde 44 milyar dolar gelir hedefliyoruz." sözlerine yer verdi. 

Akaryakıta  zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve mazot ne kadar? Akaryakıta zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve... Haberi Görüntüle

CARİ İŞLEMLER 41,2 MİLYAR DOLAR FAZLA VERDİ 

Cari işlemlerinin enerji ve altın hariç 41,2 milyar dolar fazla verdiğini ifade eden Nebati, şöyle konuştu: 

Cari işlemler, enerji ve altın hariç değerlendirdiğinde 41,2 milyar dolar fazla vermektedir. Enerji fiyatları cari açık üzerinde etkili oluyor. Hedef cari işlemler dengesini kalıcı olarak iyileştirmek. Enflasyonu tek haneye düşürene kadar mücadelemiz devam edecek, bunda kararlıyız.

Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Haberi Görüntüle

ENFLASYONDAN KALICI OLARAK KURTULACAĞIZ

Enflasyon sorunun kalıcı olarak çözüleceğini ifade eden Nebati, "Enflasyon belasından kalıcı olarak kurtulacağız. Fiyat artışlarının vatandaşlarımızı olumsuz bir şekilde etkilemesinden korumak hedefiyle ücret artışlarını enflasyon üzerinde gerçekleştiriyoruz. Küresel sıkıntılara rağmen tehditleri fırsata çevireceğiz. Türkiye Yüzyılı ile ideallerimize ulaşacağız." diye konuştu. 

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz! Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha... Haberi Görüntüle

MAZOR VE GÜBRE DESTEKLERİ ÖNE ÇEKİLDİ 

Mazot ve gübre desteklerinin öne çekildiğini belirten Nebati, şu ifadeleri kaydetti:

Gerek kredilerdeki ulaşım, gerek kredilerdeki sürenin kısa olması, bunlar gelip geçici, yeni bir model, yeni bir iş anlayışı ve selektif kredi politikamız önümüzdeki süreci çok daha kolay bir şekilde geçireceğimizin yol haritasını ortaya koyuyor.

Mazot ve gübre desteklerini öne çektik. KGF hazırlığımız devam ediyor, krediler doğru yere kanalize olacak.

Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı ve kıyma fiyatları cep yakıyor Et fiyatlarına tarihi zam: Bu fiyatları insanı vejeteryan yapar: Kuşbaşı... Haberi Görüntüle

İHRACATIMIZ REKORLAR KIRMAYA DEVAM EDİYOR 

İhracatta ardı ardına rekorlar kırıldığını söyleyen Nebati, "Dijital verginin etkinliğini artırıyoruz. İstikrarlı büyüme trendimiz devam ediyor. İhracatımız rekorlar kırmaya devam ediyor. Ülkemiz 'Startup'lar için çekim merkezi olacak. Küresel türbülanslara rağmen güçlenerek ilerliyoruz." sözlerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading