Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Bakan Nebati'den Türk Lirası açıklaması! 'Döviz kurundaki oynaklık azaldı'

Son dakika: Bakan Nebati'den Türk Lirası açıklaması! 'Döviz kurundaki oynaklık azaldı'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da Darphane'nin 555. yıl etkinliğinde konuştu. Nebati açıklamasında, 'Küresel çapta tarihi en güçlü dönemlerinden birisini yaşayan ABD dolarına rağmen Türk Lirasının reel değeri artış kaydetmiştir. Öte yandan döviz kurundaki oynaklık da azaldı.' diye konuştu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da Darphane'nin 555. yıl etkinliğine katıldı. 

Burda önemli açıklamalar yapan Nebati, atıl tasarrufların ekonomiye kazandırılması için önemli bir adım atıldığını ve Darphane'nin sorumluluğunda Çeyrek Altın Sistemi'nin hayata geçirildiğini belirtti. 

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Faizler yükselecek mi? Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Faizler yükselecek mi? Haberi Görüntüle

SİSTEME İLGİ VE GÜVEN ARTTI 

Sistemin başladığı 1 Mart 2022 tarihinden itibaren sisteme ilgi ve güvenin arttığını belirten Nebati şöyle konuştu:

Altın toplama ekosistemi içerisinde yer alan bu sistemde, tasarruf sahipleri fiziki birikimleri olan çeyrek, yarım veya tam altınlarını Darphane Kazandıran Çeyrek Hesap Sistemi'ne dahil bankalar ve katılım bankalarındaki hesaplarında değerlendirme imkanına kavuşmuştur.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Darphane'nin yakın zamanda da “Dijital Altın Projesi” ile altın tasarruf sistemine ve altının ekonomideki işlevine önemli bir katkı sağlayacağını da vurguladı.

İstanbul Havalimanı yine zirvede: Dünya devlerine büyük fark İstanbul Havalimanı yine zirvede: Dünya devlerine büyük fark Haberi Görüntüle

TÜRK LİRASININ REEL DEĞERİ ARTTI 

Türk lirasının reel değerinin de arttığını aktaran Nebati şu ifadeleri kullandı:

Yılbaşına göre değerlendirdiğimizde, bugün küresel çapta tarihi en güçlü dönemlerinden birisini yaşayan ABD dolarına rağmen Türk Lirasının reel değeri artış kaydetmiştir. Öte yandan döviz kurundaki oynaklık da azaldı. Ülkemizde fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için kapsamlı adımlar atıyoruz. İnşallah enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir. Güçlü rezervlere ve sağlam makro ekonomik göstergelere sahip olmamızın katkısıyla, döviz kurundaki oynaklığın ilerleyen dönemde de az olmasını bekliyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading