Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Bakan Nebati'den ekonomi açıklaması! 'G-20 ülkeleri arasında en çok büyüyen biziz'

Son dakika! Bakan Nebati'den ekonomi açıklaması! 'G-20 ülkeleri arasında en çok büyüyen biziz'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2021 yılı Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarının belli olması sonrasında yaptığı açıklamada, 2021 yılında verisi açıklanan G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranına sahip ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:53

Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, büyüme verilerine ilişkin açıklamada bulundu. Türkiye'nin 2021 yılında G-20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranını yakalayan ülke olduğunu açıklayan Bakan Nebati, 2021 yılında yüzde 11 büyüme kaydedildiğini bildirdi. 

En az 5 bin TL seyyanen zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere... Haberi Görüntüle

'G-20 ÜLKELERİNDEN DAHA YÜKSEK BÜYÜME ORANI YAKALADIK'

Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonomimiz 2021 yılı son çeyreğinde yıllık bazda reel olarak yüzde 9,1 oranında büyüdü. Böylece 2021 yıl genelinde büyüme yüzde 11 olarak gerçekleşti. Bu performans ile 2021 yılında verisi açıklanan G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke olduk." ifadelerine yer verdi. 

Altın yeniden rekor kıracak mı? İslam Memiş altın yatırımcılarına 'hazırlanın'... Haberi Görüntüle

'ÇİFT HANELİ BÜYÜME RAKAMI YAKALADIK'

Diğer yandan Bakan Nebati, 2021 yılının iç ve dış talepte büyümeye dayalı dengeli bir görünüm sergilediğini belirterek, "2021 yılında iç ve dış talebin büyümeye katkısı dengeli bir görünüm sergiledi. Makine-teçhizat yatırımları yüzde 20,5 artarak kuvvetli seyrini sürdürdü. Çift haneli büyüme yakaladığımız bu dönemi düşük bir cari açık ile kapatırken işsizlik oranını da önemli ölçüde azalttık." ifadesini kullandı. 

Bakan Bolat cari açık için tarih verdi: '32 milyar dolar... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ İLE BÜYÜME DEVAM EDECEK

Türkiye Ekonomi Modeli'nin önemine değinen Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli ile dengeli ve istikrarlı büyüme eğilimini önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz. Yatırıma, üretime ve ihracata odaklanarak, yüksek istihdam sağlayan katma değerli büyüme hedefimize ulaşacağız." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading