Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika! Bakan Elvan'dan kritik enflasyon ve döviz kuru mesajı

Son dakika! Bakan Elvan'dan kritik enflasyon ve döviz kuru mesajı

Son dakika gelişmesine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:18

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde dikkat çeken enflasyon ve döviz kuru açıklamasında bulundu.

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 2024 evde bakım maaşı... Haberi Görüntüle

'FARKIMIZI ORTAYA KOYDUK'

Bakan Elvan, "Salgın sürecinde uyguladığımız kamu maliye politikaları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre Türkiye ekonomisini pozitif ayrıştırmıştır. Üretim, büyüme ve istihdamda farkımızı ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

Son 24 saat kaldı! Uzmanlardan yatırımcılara uyarı: Elinde gram ve... Haberi Görüntüle

'DÖVİZ KURU İSTİKRARA KAVUŞACAK'

Bakan Elvan, "Bakanlık olarak enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir biçimde gösteriyoruz. Gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Her bir kurumun, kendi görev alanı kapsamında üzerine düşeni yerine getirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primimiz düşecektir. Güçlü kamu maliyesi, makroekonomik istikrarın en önemli dayanaklarından biri olmaya devam edecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading