Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Bakan Bozdağ milyonlarca kiracıya müjdeyi verdi! 'Yüzde 25'i geçmeyecek...'

Son dakika: Bakan Bozdağ milyonlarca kiracıya müjdeyi verdi! 'Yüzde 25'i geçmeyecek...'

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira düzenlemesi hakkında konuştu. Bakan Bozdağ, 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde artışın bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyeceğini açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:22

Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira düzenlemesi hakkında konuşurken fahiş fiyatlarla kiralara zam yapan fırsatçılara kötü haberi verdi.

En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye çıkıyor! Seçim öncesi... Haberi Görüntüle

''KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 25'İ GEÇMEYECEK''

Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada "Konut kiralarında, 1 yıl süreyle, bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak. Konut kiraları bakımından 1 Temmuz 2023 yılına kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kiranın yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde bir artış yapılması imkanı getiriliyor." dedi.

Araç sahiplerinin beklediği haber nihayet geldi. Geçtiğimiz haftalarda akaryakıta peş... Haberi Görüntüle

''UMARIM BEKLENTİLERİ KARŞILAR''

Bakan Bozdağ, "Bu düzenlemede, kiracı ve sahibinin hukukuna halel vermeden ikisinin de belli bir fedakarlıkta bir noktada durmasına da özen gösterdik. Umarım beklentileri karşılar" dedi.

Tarih belli oldu! SSK ve Bağ Kur emeklisine büyük müjde:... Haberi Görüntüle

DÜZENLEME NE KADAR GEÇERLİ OLACAK?

Borçlar Kanunu'nda yapılacak geçiçi düzenleme 1 yıllık süreyi kapsayacak. Düzenlemenin kısa sürede tamamlanarak kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading