Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Bilgin'den asgari ücret mesajı

Son dakika: Bakan Bilgin'den asgari ücret mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretli çalışan oranının yüzde 37 düzeyinde olduğunu belirtti. Bakan Bilgin, "Biz asgari ücreti artırdığımız zaman, reel ücretler de yeniden ayarlanıyor. Dolayısıyla ortalamayı yukarıya doğru taşıyan bir asgari ücret politikasını izlediğimizi belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yarın gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesi konuştu.

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın öncülüğünde geçen yıl uyguladığımız asgari ücret politikası fevkalade önemlidir. 'Asgari ücret temel ücret oldu' diye bir eleştiri var. Bu bilgisizliğe dayanan bir eleştiri.'' dedi.

Sözlerine devam eden Bakan Bilgin, ''Asgari ücretli oranı şu anda yüzde 37. Asgari ücretin şöyle bir etkisi var. Biz asgari ücreti artırdığımız zaman reel ücretler de yeniden ayarlanıyor. Dolayısıyla ortalamayı yukarıya doğru taşıyan bir asgari ücret politikasını izlediğimizi belirtmek isterim." ifaelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading