Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Ayçiçek yağında devrim! Fiyatlar çakılıyor

Son dakika: Ayçiçek yağında devrim! Fiyatlar çakılıyor

Trakya bölgesindeki bir haftadır süren yağışlar sonrasında çiftçilerin yüzü güldü. Yağışlar özellikle ayçiçeklerin büyümesinde çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Yağışlar sebebiyle gelişme kaydeden ayçiçekler sayesinde ayçiçek yağı fiyatlarında da olumlu yansıma bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:24

Trakya bölgesi, Türkiye'nin özellikle hububat üretim merkezlerinden bir tanesidir. Bir haftadır etkili olan yağışlar sebebiyle çiftçilerin yüzü güldü. 

Uzmanlar yorumladı! Nisan ayından sonra ekonomi nasıl olacak? Altın, döviz,... Haberi Görüntüle

TRAKYA BÖLGESİNDEKİ TARIM ALANLARI SU İHTİYACINI KARŞILADI

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da son bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanak yağışlar sebebiyle toprak su ihtiyacını karşıladı.

Buğday ve ayçiçeği başta olmak üzere ekili mahsulün gelişmesi için ön önemli maddelerden olan su ihtiyacı, gerçekleşen yağışlarla üreticiyi sevindirdi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açılıyor! Mesafe 8 dakikaya düşecek Haberi Görüntüle

EKİLİ ALANLAR YAĞIŞLARLA SUYA DOYUYOR

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bu yıl ekili alanların güzel yağış aldığını ifade etti.

Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da özellikle buğdayda güzel verim beklenildiğini söyleyen Aksoy, "Geçen yıl buğdayda rekoltemiz 640 bin tondu. Bu sene 740 bin ton hedefliyoruz, yani 100 bin ton fazla olacak." sözlerini kullandı.

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü  Aksoy, hububatın gelişiminde hiçbir problemin yaşanmadığını söyleyerek, "Özellikle son yağışlar buğday ve ayçiçeğine ilaç gibi geldi. Aşırı yağış, dolu ve sel riski de yaşamadık." dedi.

Aksoy, açıklanan buğday ve arpa alım fiyatları ile teşvik rakamlarının da dünya fiyatlarıyla örtüştüğünü ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading