Yandex Metrica

Son dakika: Ayçiçek yağına zam geliyor! Yeni fiyat bakın kaç TL oldu

Son dakika: Ayçiçek yağına zam geliyor! Yeni fiyat bakın kaç TL oldu

Ayçiçeği tarlalarında tırtıl sorunu devam ediyor. Üreticiler, bu sorunun devam etmesi halinde, ayçiçek yağına zam geleceğini söyledi. 

Ekonomi

13.02.2024, 15:20

Ayçiçek tarlalarında tırtıl istilasına maruz kalan Bursalı çiftçiler, rekoltenin azalmasından endişeli. Üreticiler, istilanın devam etmesi halinde ayçiçek yağı fiyatlarının yükseleleceğini ifade ediyor.

Mağdur olan çiftçi, tüketicinin bu sezonda da zamlı ayçiçeği yağı yiyeceğini söylerken, ayçiçek yağı sanayicisi ise, bu yıl hasadın bol olacağını ve ayçiçeği hammaddesinde de yağda da sıkıntı yaşanmayacağı öngörüsünde bulunuyor. Sanayici “Tarladaki hastalık ilaçla kontrol altına alınabilir, endişe verici değil” diyor.

Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o bankada! Emekliler dikkat! En düşük emekli maaşına en yüksek promosyon o... Haberi Görüntüle

"İSTİLAYA UĞRAYAN TARLALAR BİR GECEDE YOK OLUYOR"

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Trakya Bölgesi’nin ardından Marmara Bölgesi’ndeki ayçiçeği tarlaları da tırtıl istilasına uğradığını söyledi. Çayır tırtılının bitkinin kökünden başlayarak yapraklara kadar tamamına zarar verdiğini belirten Sadi Aktaş, zamanında mücadele edilmezse ayçiçeği veriminde büyük kayıplara neden olunacağına dikkati çekti. Yağ fiyatlarındaki artış nedeniyle bu sene çiftçi yağlık ayçiçeği ekimine yöneldi. Bursa genelinde yaklaşık yüzde 20 oranında üretim artış görülürken, 400 bin dönümlük alana ekim yapıldı. Ancak tırtıl istilasına uğrayan tarlalar, bir gecede yok oluyor. Bazı bölgelerde yüzde 100 kayıplar var. Bu durum, bu sene de yağın zamlı fiyatlardan alınacağını gösteriyor” yorumunda bulundu. Ayçiçek yağı üretici sanayiciler ise, hasadın bol olduğunu ve endişe verici bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Tırtıl istilasının devam etmesi halinde ayçiçek yağı fiyatlarına 10 TL civarında zam gelebileceği iddia ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading