Yandex Metrica

Son dakika: Asgari ücrette yeni zam kuruşu kuruşuna belli oldu! Milyonlarca vatandaşa tarihi müjde

Son dakika: Asgari ücrette yeni zam kuruşu kuruşuna belli oldu! Milyonlarca vatandaşa tarihi müjde

Milyonlarca asgari ücretli çalşan, ücret kalemlerine yapılacak yeni yıl zammını beklerken detaylar netleşmeye başladı. Asgari ücretin 8 bin TL'den aşağı olmayacağı kulislerden sızan bilgilerden biri.

Ekonomi

06.02.2024, 12:08

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayı toplantısına az bir zaman kala, asgari ücrete yapılacak zam oranıyla alakalı yeni rakamlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Komisyonda  yıl sonuna kadar toplamda dört toplantı gerçekleştirilecek. Çalışan ve işveren temsilcileri bir araya gelirken bu süreçte 2023 asgari ücreti için de rakamların en düşük 7 bin 500 TL en yüksek ise 10 bin TL olması beklenmekte.

Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Fahiş fiyatlara boykot çağrısı büyüdü! Tüketici derneklerinden odalara çağrı! Haberi Görüntüle

"6 AYLIK ENFLASYON ORANI BELİRLEYİCİ OLACAK"

Asgari ücrette rakamların 8 bin TL altında olmaması konuşuluyor. Temmuz ayı itibariyle yapılan ara zam sonrasında güncel asgari ücret 5 bin 500 TL olarak açıklanmıştı. Yeni yıl zammı da son 6 aylık enflasyon oranları ile belirleyici olacak. Tahminler ise yüzde 40 ila 50 aralığında olması beklenirken gelecek refah payı ile birlikte rakamların en düşük 8 bin TL olması beklenmekte.

Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur ve emekliyi temmuzda bekleyen zam oranı Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur... Haberi Görüntüle

YENİ RAKAM 9 BİN 86 TL OLABİLİR

Merkez Bankası tarafından gelen açıklamalara göre yıl sonu enflasyon tahminleri yüzde 60,4'den yüzde 65,2'ye kadar yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin her katılmış oldukları toplantıda "Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklamalarında bulunurken bu kapsam doğrultusunda enflasyon oranlarına da yüzde 62'lik bir zam yapılması ile birlikte 3 bin 586 TL asgari ücrete zam gelecek. Yeni Akit'in haberine göre, gelecek zam sonrası ise yeni rakam 9 bin 86 TL olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading