Yandex Metrica

Son dakika: Asgari ücrette yeni rakam belli oldu!

Son dakika: Asgari ücrette yeni rakam belli oldu!

Son dakika haberi... TÜRK-İŞ asgari ücret için en az 3900 lira talep ediyor. TİSK ise hükümetten 3100 lira zam isteğinde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:26

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü Toplantı için Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde sendika genel merkez binasında bir araya geldi.

Toplantıya Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı. Komisyonun ilk toplantısı 1 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde bakanlık binasında, ikinci toplantı ise işçi heyetini temsil eden TÜRK-İŞ’te gerçekleşmişti.

TÜRK-İŞ  asgari ücret için en az 3900 lira talep ediyor. TİSK ise hükümetten 3100 lira zam isteğinde bulundu.

para

Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi... Haberi Görüntüle

TİSK BAŞKANI: OLDUKÇA ZORLU BİR SÜREÇ

Toplantı öncesinde ev sahibi olarak açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Akkol, asgari ücretin tespitine ilişkin oldukça zorlu bir süreç yönetildiğini dile getirerek, “Çalışanların görüşlerini alıyoruz, anketler yapıyoruz. Bakanlığımızın anketi vardı. Oradan çok istifade ettik. Etmeye de devam ediyoruz. 10 binlerce satır veri analiz ettik, etmeye de devam ediyoruz. Küçük, orta ve büyük işletmeleri segment segment analiz ediyoruz. Görüşlerini, taleplerini, önerilerini, eleştirilerini alıyoruz. Kamunun, sivil toplum ve meslek örgütlerinin tek tek görüşlerini alıyoruz. Dolayısıyla bizim için en önemli konulardan bir tanesi kapsayıcı, herkesin görüşünü aldığımız bir süreç olması. TİSK bütün bu görüşleri aldı” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading