Yandex Metrica

Son dakika: Asgari ücrette ilk teklif belli oldu! En düşük bu rakam olacak

Son dakika: Asgari ücrette ilk teklif belli oldu! En düşük bu rakam olacak

Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması beklenirken, muhalefet partileri zam önerilerini sunmaya başladı. CHP ara zam için 5225 TL önerisinde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin Türkiye'de de etkisini hissettirmeye başlaması sonrası asgari ücrete zam yeniden gündeme geldi. 

Hükümet temmuzda bir ara zam konusunu gündeme taşıdı. Geçtiğimiz gün de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, emekli ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunurken; 3600 ek sorunundan sonra asgari ücret sorununun da çözüleceğini ima edip "Enflasyon karşısında sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkını savunabilmek, gelirlerini daha artırıcı birtakım tedbirler almak da hükümetin işi. Bu konuda da sırayla yavaş yavaş hepsi geliyor. Dün iki müjde vardı, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabır." ifadelerini kullandı.

Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Patiswiss yasaklandı mı, Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Kimdir? Haberi Görüntüle

5225 TL ÖNERİSİ GELDİ 

Diğer yandan muhalefet partilerinden de öneriler gelmeye başladı. İlk öneri CHP'den gelirken, yayınladıkları raporda 5225 TL olmasını talep etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading