Yandex Metrica

Son dakika: Asgari ücrette enflasyon farkı uygulanacak! Milyonlarca vatandaşı sevince boğan iddia

Son dakika: Asgari ücrette enflasyon farkı uygulanacak! Milyonlarca vatandaşı sevince boğan iddia

Milyonlarca asgari ücretli bu yıl Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Asgari Ücret Tespit komisyonu, normal takvimde her yıl Aralık ayında toplanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:18

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü bakanlıktan gelecek asgari ücret zammı müjdesinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptıkları açıklamalarda 'çalışanımızı enflasyona ezdirmeyiz' demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin'in bu açıklamaları temmuz ayında asgari ücret zammı tartışmalarına zemin hazırlamıştı.

Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın, ons altın ne kadar? Altın fiyatları güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 gram altın,... Haberi Görüntüle

YASAL DÜZENLEME GEREKİYOR

Bilindiği üzere yılda 1 kez belirlenen asgari ücret tarafına ek zam yapılabilmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Öte yandan olası asgari ücret Temmuz zammı için 'Enflasyon farkı' gündeme geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, gazetecilerden gelen 'Asgari ücrete ara zam yapılacak mı' soruna cevap verdi.

Çelik, asgari ücret 2022, emekli ve memur zammı konusunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz.

Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız.

Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var mı, işte güncel akaryakıt fiyatları Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var... Haberi Görüntüle

ENFLASYON FARKI UYGULANACAK MI?

Asgari ücrete Temmuz zammı yapılabilmesi için öncelikle yasal düzenleme gerekiyor. Gündemde yer alan en önemli asgari ücrete ek zam formüllerinden bir tanesi de 'Enflasyon farkı' formülü öne çıktı. Net asgari ücret için 'Olağanüstü' durumlarda kullanılmak üzere tıpkı emekli zammı gibi 6 aylık enflasyon kadar zam verilmesi gündeme geldi.

THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek Haberi Görüntüle

TEMMUZ ZAMMI İLE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete bir yılda birden fazla zam gelebilmesi için yasa çıkarılması durumunda 'Enflasyon farkı' formülü gündemdeki sıcaklığını artıracak. Peki enflasyon farkı formülü devreye girerse asgari ücret 2022 ne kadar olacak? İşte o hesap:

Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL olarak uygulanıyor. Eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret Temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL olacak.

Ancak Temmuz zammı gerçekleşirse; Aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında artık 2022 yılının ikinci yarısındaki enflasyon dikkate alınacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading