Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacak! İşte konuşulan rakam

Son dakika: Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacak! İşte konuşulan rakam

Asgari ücret zammında maraton bugün başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'u ağırlayacak. Taraflar, asgari ücret pazarlığında takvimi belirleyecek. Peki asgari ücrete yapılacak zam oranı belli oldu mu, ne kadar artık yapılacak? İşte tüm detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:07

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammında maraton bugün start alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek. Taraflar, asgari ücret pazarlığında takvimi belirleyecek. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak, ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünm akşam saatlerinde Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir araya geldi. Beştepe'deki zirvede Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretle ilgili gelişmeler masaya yatırıldı. Toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılmadı.

Ölüm aylığı alanlar promosyon alabilir mi? SGK duyurdu: Başvuranlar 5000... Haberi Görüntüle

''ONLARI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretle ilgili dün yaptığı açıklamada ''İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında işsiz vatandaşlara aylık 8000 TL devlet desteği! İşsiz... Haberi Görüntüle

4 PARAMETRE BELİRLEYİCİ OLACAK

Bugün gerçekleşmesi beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takvimi belirlenecek. Asgari ücret pazarlığında "yaşam maliyeti, ülkenin ekonomik durumu, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı" olmak üzere 4 parametre belirleyici olacak.

EYT bekleyen vatandaşlar dikkat! Prim başlama tarihlerini kontrol etmeyen şansını... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Hükümet kanadından yapılan açıklamalara bakılırsa bu yılbaşında da asgari ücret için en az yüzde 50’lik bir zam bekleniyor. Asgari ücrete yüzde 50 zam uygulanması halinde, yeni yıl için ücret 8 bin 250 lira olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading