Yandex Metrica

Son dakika: Asgari ücrete yüzde 50 zam! Hak-İş Başkanı duyurdu

Son dakika: Asgari ücrete yüzde 50 zam! Hak-İş Başkanı duyurdu

Milyonlarca asgari ücretli çalışan temmuz ayını heyecanla beklerken hükümetten yapılan açıklamalar yeni zamma yeşil ışık yakıldığını gösteriyor. Diğer yandan temmuz ayı gelmeden Hak-İş'ten örnek bir hareket geldi. Hak-İş çalışanlarına yüzde 50 zam yapacağını duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:26

Türkiye temmuzda yapılması beklenen asgari ücrete zammı konuşuyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı sorusunun cevabı aratılırken, Hak-İş temmuz ayını beklemeden çalışanlarına yüzde 50 zam yapacağını duyurdu. 

Hak-İş Konfederasyonu asgari zammından önce harekete geçti. Karar Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından alındı. Arslan, Temmuz ayından itibaren 6 aylık enflasyon oranında artı iyileştirme zammı yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

ZAM KARARI KAÇINILMAZDI

Arslan, enflasyonun bu kadar artacağını tahmin etmediklerini ancak artan hayat pahalılığı karşısında zam kararının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Arslan, yaptığı açıklamasında, “Önce kendi sendikamızda toplu sözleşmeleri enflasyona karşı korumak için prensip kararı aldık. 6 aylık TÜFE ne çıkarsa onun üzerine bir miktar iyileştirme ekleyip ara zammı yapacağız. Makasın açılmaması için seyyanen ödeme de olacak. Hak-İş ile konfederasyona bağlı tüm sendikalarımızdaki personelin toplu sözleşmelerine de bu zammın uygulanmasını görüşe açacağım” dedi.

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

20 YILLIK İŞÇİYLE ASGARİ ÜCRETLİ AYNI MAAŞI ALAMAZ

Temmuz ayında sadece asgari ücrete değil, aynı zamanda kamu ve özel sektördeki sendikalı sendikasız tüm çalışanlara ara zam yapılması gerektiğini belirtti. Arslan, açıklamasının devamında, “Sadece asgari ücrete zam yapılıp da toplu sözleşmelerde iyileştirme yapılmazsa o gün kıyametin kopacağı gündür. 20 yıllık işçiyle asgari ücretli aynı maaşı alırsa, toplu sözleşme sistemimiz tümden çöker, sendikal mücadelenin anlamı kalmaz” ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading