Yandex Metrica

Son dakika! Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanma tarihi belli oldu

Son dakika! Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanma tarihi belli oldu

Son dakika haberleri... Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran Çarşamba toplanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. " ifadelerine yer vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete ara zam için NATO zirvesi dönüşünü işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin uzadığını duyurdu. Asgari ücret temmuz ayında zamlı olacak.

TAT gıda 10 milyon euro yatırım yapacak: 100'den fazla ülkeye ihracat yapıyor TAT gıda 10 milyon euro yatırım yapacak: 100'den fazla ülkeye... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

Asgari ücreti artırırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık. Bunun için asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. Bu konuda müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işverenler ile görüşerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedik.

NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimizle paylaşma fırsatını bulacağız.

Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu rakam verdi Başkentray ile 6 yılda kaç milyon yolcu taşındı? Bakan Uraloğlu... Haberi Görüntüle

KOMİSYON ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeniden değerlendirilmesini istedim" açıklamasının ardından,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu (TİSK) 29 Haziran günü saat 14.00'da toplantıya davet etti.

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı görüşecek.
2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading