Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Araştırma sonuçları açıklandı! İşte anketten çıkan asgari ücret beklentileri

Son dakika: Araştırma sonuçları açıklandı! İşte anketten çıkan asgari ücret beklentileri

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı anket sonucunu açıkladı. Yapılan açıklamada, ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845  lira oldu'' ifadelerine yer verildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. İkinci toplantı ise 14 Aralık'ta yapılacak. Basına kapalı toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının asgari ücret anketinin sonuçları komisyonla paylaşıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Milyonların büyük katılım gösterdiği asgari ücret anketinde, yeni yılda kamuoyunun ortak beklentisinin 7 bin 845 lira olduğu belirtildi.

O bankadan müşterilerine müjde: Harcamaya göre ödeme yapılacak! Başvuranlara 7.500... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET İÇİN ANKET

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845  lira oldu'' denildi.

Beklentiler şöyle;

İşçi: 7.536 TL

İşveren: 7.050 TL

Kamuoyu: 7.845 TL.

Son dakika... Fed mart ayı faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

PAZARLIK BU RAKAMDAN BAŞLAYACAK

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bugün yapılan görüşmeler öncesi açıklamalarda bulundu. Pazarlık için taban rakamını açıklayan Atalay, "Gıda enflasyonu ortada, yoksulluk ortada. Makul rakam getirirlerse problem yok. 5 bin 500 lirayla masaya oturmuyoruz; 7 bin 785 liradan oturuyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading