Yandex Metrica

Son dakika: Araç sahiplerine kötü haber! Brent petrol 46 TL birden yükseldi

Son dakika: Araç sahiplerine kötü haber! Brent petrol 46 TL birden yükseldi

Dün 90,62 dolar seviyesinde günü sonlandıran brent petrol bugün kapanışa oranla yüzde 2,11 oranında artaraj 92,53 dolar oldu. Yaşanan ani artış sonrası benzin, motorin ve LPG'ye zam gelmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Brent petrolde dengesiz seyir devam ediyor. Dün 93 dolara kadar yükselen brent petrol günü 90 dolar seviyelerinden kapatmıştı. Bugün kapanışa oranla yüzde 2,11 fiyat artışı yaşayan brent petrol 92,53 dolardan alıcı buldu. 

O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl boyunca ücretsiz olacak! O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl... Haberi Görüntüle

ARZ ENDİŞELERİ FİYATLARI YÜKSELTİYOR 

Fiyatlardaki yükselişte, küresel petrol arzına ilişkin endişeler etkili oldu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde, 2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırmak için ağustosta sunduğu taslakta nihai bir uzlaşmaya varılma olasılığı soruldu.

Borrell, tarafların "kesinlikle nihai bir sonuç aramaya katkıda bulunmayan bazı önerilerde bulunmalarının" ardından "bu hafta içinde hiçbir şey olmasını beklemediğini" ifade etti.

ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin dolara yükselecek ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin... Haberi Görüntüle

İRAN PETROL PİYASAYA GİREMEYEBİLİR 

Bu durum piyasalarda, yakın dönemde İran petrolünün uluslararası pazara dönüşü beklentilerini zayıflatarak fiyatların yukarı yönlü hareketlenmelerini destekledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun üretim hedeflerine ulaşamaması da piyasalarda arz baskısını artırdı.

Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı: Bakanlık duyurdu Kendi işini kurana hibe desteği! 500 bin TL'ye kadar çıktı:... Haberi Görüntüle

ÜRETİM HEDEFLERİNDE BAŞARILI OLUNAMADI 

Uzmanlar, üretim hedefine ulaşamayan grubun günlük yaklaşık 3 milyon 580 bin varillik rekor üretim düşüşü yaşadığını, bunun ise küresel petrol talebinin yüzde 3,5'lik kısmına karşılık geldiğini söyledi.

Talep tarafında ise ABD başta olmak üzere merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında agresif faiz artırımlarını sürdüreceği, bu durumun da ekonomileri resesyona sürükleyeceğine ilişkin endişeler petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading