Yandex Metrica

Son dakika: Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt almadan önce bu haberi okuyun

Son dakika: Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt almadan önce bu haberi okuyun

Son dakika haberleri... Ticaret bakanlığı araç sahipleri için kritik bir uyarı yayınladı. Söz konusu uyarıda, 5 ay içerisinde toplamda 2,6 milyar liralık sahte faturaların piyasaya sürüldüğü açıklandı. 

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Son dakika haberleri... Ticaret Bakanlığı, piyasaya sahte fatura sürenler için harekete geçti. Sürdükleri faturalarla birlikte yaklaşık 1 milyar liralık zarara yol açan işletmeler ciddi cezalarla karşı karşıya kalacak.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi sahte fatura düzenleyen ve 1 milyar liralık kamu zararına neden olan 39 bayi ve bu bayilerden sahte fatura kullanan mükelleflerin peşine düştü.

Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha iyi günleriniz! Konut fiyatı düşecek mi sorusuna Remzi Özdemir yorumu: Bunlar daha... Haberi Görüntüle

5 AYDA PİYASAYA 1 MİLYAR LİRA ZARAR VERDİLER

Çalışmalar neticesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) lisanslı 39 bayinin sahte fatura düzenledikleri, hiçbir gerçek faaliyeti olmadıkları halde piyasaya 5 ayda toplam 2,6 milyar lira tutarında sahte fatura sürdükleri tespit edildi. Yapılan çalışmalarda kamudaki toplam zararın 1 milyar lira olduğu saptandı.

Kamu zararının tazmini ve suça karışanlara ceza verilmesi için bayilerden sahte fatura kullanan mükellefler hakkında da vergi incelemesi başlatılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading