Yandex Metrica

Son dakika: Araba ve ev sahiplerine kötü haber! Rekor zam geliyor

Son dakika: Araba ve ev sahiplerine kötü haber! Rekor zam geliyor

Vergi, harç ve cezalarda yeniden değerleme oranı belli oldu. Buna göre geçen sene yüzde 36,2 seviyesinde olan yeniden değerleme oranı yüzde 122,93'e çıktı. Bu oranda MTV'ye, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezalarına zam gelmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılı yeniden değerleme oranını açıkladı. Yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ekim ayı sonunda 12 aylık ortalamalara göre yüzde 122,93'e çıktı. 

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

VERGİ, HARÇ VE CEZALARA ZAM GELİYOR 

Vergi, harç ve ceza artışında belirleyici olan oranda değişiklik olmaması durumunda 2023 yılında MTV, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları bu oranda zamlanacak. 

Diğer yandan vergi ve cezaların bir kısmında Cumhurbaşkanının yeniden değerleme oranını artırma ya da azaltma yetkisi bulunuyor. 

Tüm emekliler için geçerli olacak! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı maaş hesaplama sistemi değişti Tüm emekliler için geçerli olacak! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı maaş... Haberi Görüntüle

2022 İÇİN GEÇERLİ OLAN YÜZDE 36,2'YDİ 

Geçtiğimiz yıl geçerli olan yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 olarak açıklanmıştı. 

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde ise Cumhurbaşkanının artırma yetkisi yüzde 50 olmakla birlikte, indirme yetkisi yüzde 80 düzeyinde. Cezalarda ise ilan edilen yeniden değerleme oranları değiştirilemiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading