Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Araba alacaklar o tarihi bekleyin! ÖTV indirimi resmen geliyor

Son dakika: Araba alacaklar o tarihi bekleyin! ÖTV indirimi resmen geliyor

Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından ÖTV indirimi dahil birçok düzenleme torba teklifle Meclis gündemine gelecek. AK Parti kulislerinde ÖTV matrah limitinin artırılması ya da düşük silindir hacimli araçlar için doğrudan ÖTV indirimine gidilerek sıfır araçlara erişimin kolaylaştırılabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Ekonomi

07.03.2024, 01:35

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri devam eden 2023 Bütçe teklifinin aralık ayının ilk haftasında Meclis Genel Kurul’una gelmesi planlanıyor. AK Parti kurmayları, 20 Aralık’a kadar görüşmelerin tamamlanması ile birlikte içinde emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemelerin de yer alacağı bir “Torba Teklif”in Meclis gündemine getirileceğini kaydetti.

Fed faiz kararı sonrasında dolar ne kadar oldu? TCMB faiz... Haberi Görüntüle

ÖTV İNDİRİMİNE GİDİLECEK

Torba teklifte ÖTV indirimine yönelik düzenlemelerin yer alması bekleniyor. AK Parti kulislerinde ÖTV matrah limitinin artırılması ya da düşük silindir hacimli araçlar için doğrudan ÖTV indirimine gidilerek sıfır araçlara erişimin kolaylaştırılabileceği değerlendirmesi yapılıyor. Araç satışında ÖTV’ye esas olan matrah sınırlarının en son geçtiğimiz yıl ağustos ayında Cumhurbaşkanı kararı ile değiştirilmesinin ardından bazı araç fiyatlarında indirime gidilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading