Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Altında tarihi düşüş başladı! Yatırımcılar faiz kararları için uyardı

Son dakika: Altında tarihi düşüş başladı! Yatırımcılar faiz kararları için uyardı

Altının gram fiyatı, güne düşüş trendi ile başladı. 985 TL seviyelerinde işlem gören gram altın için analistler devam eden dolar talebinin altın ons fiyatının baskılandığını belirterek önemli uyarılarda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altınn gram fiyatı dün günü yüzde 0,5 düşüşle 987 TL'den tamamladı. 

Gram altın, yeni güne de düşüşle başlarken 985 TL seviyelerinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.625 lira, Cumhuriyet altını da 6.640 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.647 dolardan işlem görüyor.

CarrefourSA'da RAMAZAN İNDİRİMİ BAŞLADI! 1, 2 ve 5 litrelik ayçiçek... Haberi Görüntüle

FAİZ KARARLARI SONRASI TEMKİNLİ DAVRANIYORLAR 

Analistler, bu hafta Avrupa ve Japonya merkez bankalarının faiz kararları öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını, devam eden dolar talebinin ise altının ons fiyatını baskıladığını belirtti.

Diğer yandan, İngiltere'de Liz Truss'ın istifası sonrası iktidardaki Muhafazakar Parti içinde başlayan liderlik yarışını Rishi Sunak kazanmıştı. 

Ev sahibi olanlar dikkat! Son gün Pazartesi! Gelir beyannamesi nasıl... Haberi Görüntüle

ABD VERİLERİ ALTIN FİYATLARINI BELİRLEYECEK 

Bugün Sunak'ın yapacağı konuşmanın takip edileceğini ifade eden analistler, veri gündeminde ise Almanya'da Ifo beklenti endeksleri, ABD'de konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksinin öne çıktığını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.630 ve 1.600 doların destek, 1.670 ve 1.690 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading