Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: Altında büyük düşüş başladı!  Son 10 yıla damga vuracak

Son dakika: Altında büyük düşüş başladı!  Son 10 yıla damga vuracak

Fed'in faiz artırımı kararı vereceği ihtimaliyle altın yeni haftaya büyük düşüşle başladı. Spot altın 1975 dolar seviyesinin altına çekilirken gram altın ise 936 seviyesinde işlem görüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:58

Fed'in Mart ayı için faiz artırım kararı alabileceği beklentileri üzerine uluslararası piyasalarda düşüş devam ediyor. Bu ihtimal nedeniyle altında da düşüş başladı.Gram altın yeni haftaya 936 seviyesinden başladı.

Spot altın yeni haftanın ilk işlemlerinde 1.975 doların altını gördü. Fiyatlar geçtiğimiz hafta 2 bin 70 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesinin beş dolar altına kadar ulaşmıştı.

Parası olan şimdiden alsın! Araç sahipleri bu tarihten önce depolarınızı... Haberi Görüntüle

10 YILLIK ABD TAHVİLLERİ YÜZDE 2 ÜZERİNDE

Yatırımcılar daha yüksek borçlanma oranlarına hazırlanırken Fed’in, artan emtia fiyatları ve Ukrayna savaşı nedeniyle tedarik zincirinde yaşanan bozulmalarla yükselen enflasyonu dizginlemek için Çarşamba günü 25 baz puanlık bir artışa gideceği değerlendiriliyor.

5 ve 10 yıllık ABD tahvilleri yüzde 2’nin üzerinde seyrini sürdürürken Daily FX stratejisti Margaret Yang bu durumun altın tutmada fırsat maliyetini artırarak emtianın çekiciliğini düşürdüğünü belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading