Yandex Metrica

Son dakika... Altın yatırımcıları için kritik gün! Saat 16:30'da belli olacak

Son dakika... Altın yatırımcıları için kritik gün! Saat 16:30'da belli olacak

Küresel ekonomideki enflasyon krizinin etkisi her geçen gün artmaya devam ediyor. Öte yandan ABD enflasyonu ise altın fiyatları ve diğer yatırım araçları açısından için büyük önem arz ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:26

Altın fiyatları son dönemde ABD'de meydana gelen ekonomik gelişmelerden etkilenmeye devam ediyor. Tüm dünyada yükselen enflasyondan ziyade ABD'deki enflasyonun yükselişe geçmesi Altın fiyatları için kritik bir durum oluşturmaya başladı.

ABD Merkez Bankası Fed, enflasyonu dizginlemek için faizi artırmayı planlıyor. Enflasyonun hızlı yükselişi karşısında Faiz artırımı tarihini ön plana çekmeyi düşünen Fed, piyasalarda tedirginliğe neden oluyor.

Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Haberi Görüntüle

ABD ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANACAK

Fed'in tahvil alımlarını azaltmayı devam ettirmesi ve faiz artırımına gitme hamlesinde bulunma ihtimali altın fiyatlarında güç kaybı yaratıyor.

Bir süredir 1780,1800 dolar bandına sıkışan ons altın ABD'den gelecek olan Enflasyon verisi ile yön bulmaya çalışacak. Kritik veri bugün TSİ 16:30'da açıklanacak.

gram altın

2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin kredi notu kaç? 2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

ENFLASYONUN ARTIŞI FED FAİZ ARTIRIMI İHTİMALİNİ GÜÇLENDİRECEK

ABD'de TÜFE Ekim ayında yıllık yüzde 6.2 olmuştu. Aylık bazda ise yüzde 0.9 oranında artış yaşamıştı. Kasım ayı enflasyonunda yıllık beklenti yüzde 6.8'e çıkarken, aylıkta yüzde 0.7 oranında yükseliş bekleniyor. Enflasyonun bu denli hızlı arttığı ortamda Fed'in gecikmeden faiz artırımı hamlesinde bulunma ihtimali de yükseliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading