Yandex Metrica

Son dakika: Almanya gıda krizi ile karşı karşıya! Makarna satışı sınırlandırıldı

Son dakika: Almanya gıda krizi ile karşı karşıya! Makarna satışı sınırlandırıldı

Son dakika haberleri...Yükselen enflasyon ve küresel gıda krizi Almanya'yı sert vurdu. Aynı zamanda tedarik zinciri sorunuyla da karşı karşıya kalan ülkede gıda ürünlerine yüzde 70'e varan zamlar yapıldı. Süpermarkette makarna ve un satışı sınırlandırıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:22

Son dakika haberleri... Almaya'da enerji fiyatlarındaki rekor artış ve tedarik zinciri ile birlikte gelen gıda krizi ülkeyi sert vurdu. Bu süreçte gıda ürünlerine yüzde 70'e varan zamlar yapılırken bazı marketler makarna satışına sınırlama getirdi. 

Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi! İşte 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi!... Haberi Görüntüle

DÜĞÜMÜ TÜRKİYE ÇÖZECEK

Gözler, Ukrayna'daki tahıl stoklarının küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak amacıyla yapılacak 4’lü toplantıya çevrildi. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler’in yer alacağı toplantının bu hafta gerçekleştirilmesi bekleniyor. Öte yandan Rus gazeteler, Odessa'dan tahıl yüklü gemilerin çıkışı konusunda bir plan üzerinde anlaşıldığını yazdı.

Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine zam, indirim geldi? Güncel akarkayıt fiyatları ne kadar oldu? Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine... Haberi Görüntüle

ÜRÜNLERE PEŞ PEŞE ZAM GELDİ

Yeni Şafak'ın haberine göre, artan enerji, gaz ve akaryakıt fiyatları tüketicileri olumsuz etkiliyor. Son 48 yılın enflasyon rekorunun kırıldığı ülkede gıda sıkıntısı da baş göstermeye başladı. Ayçiçek yağının fiyatının geçtiğimiz yıllara göre iki kat arttığı ülkede buğday, un, süt, peynir, ekmek, makarna, yoğurt, sıvı ve işlenmiş yemeklik yağ ürünlerine ciddi oranda zam yapıldı.

Yapılan zamların ardından oluşan talep market raflarını etkiledi. Bazı indirimli marketler, birçok üründe yüzde 50-70 arasında zam yapacağını duyurdu.

BİR PAKET İLE SINIRLANDIRILDI

Gıda ürünlerini etkileyen krizin ardından Alman süpermarket devi Rewe, müşterilerin kişi başına sadece bir paket makarna ve un alabileceği şekilde sınırlama getirdi. Söz konusu ürünlerin altına yerleştirilen uyarı notlarında müşterilere bir paketten fazla ürün alınmaması için uyarı yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading