Yandex Metrica

Son dakika: Akaryakıtta yeni fiyat belli oldu! 40 TL'ye yükselecek

Son dakika: Akaryakıtta yeni fiyat belli oldu! 40 TL'ye yükselecek

Rusya Ukrayna savaşı petrol ve akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. AB ülkelerinin Moskova'dan enerji ithalini askıya alması halinde uzmanlar benzin ve motorinin 35-40 TL bandına çıkacağını öngörüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:13

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketini açıkladı ve bu açıklamayla birlikte Brent petrolün fiyatında artış yaşandı. Eneri uzmanları, yaptırımların genişlemesinin halinde benzin ve motorinde artış beklendiğinin altını çizdi.

Avrupa Birliği'nin yaptırımları uygulaması için üye ülkeler tarafından bu paketin onaylanması gerekiyor. Macaristan ve Slovakya bu yaptırımlara karşı çıkıyor.

Ursula von der Leyen, Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank'ın SWIFT sisteminden çıkarılacağını ifade eden von der Leyen, devlete ait 3 büyük Rus televizyon kanalına yayın yasağı getirileceğini açıkladı.

Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Haberi Görüntüle

PETROL ALIMI 6 AY İÇERİSİNDE AŞAMALI OLARAK SONLANDIRILACAK

Rusya'dan ham petrol alınımın 6 ay içinde, işlenmiş petrol ürünlerinin alımının ise yıl sonuna kadar aşamalı olarak sonlandırılacağını belirten von der Leyen, AB ve ortaklarının alternatif tedarik yollarının güvence altına alınacağını kaydetti. Ambargonun küresel pazara olan etkilerinin en aza indirileceğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı, "Böylece Rusya üzerindeki baskıyı en üst düzeye çıkarırken, aynı zamanda kendimiz ve ortaklarımız üzerindeki zararı da en aza indiriyoruz. Ekonomimizin güçlü kalmasını sağlamak zorundayız" ifadesini kullandı.

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

PETROLÜN VARİL FİYATI 180 DOLARA ÇIKABİLİR

Avrupa'nın Rusya'ya petrol ambargosu uygulaması hâlinde petrolün varil fiyatının 180 dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor. JP Morgan EMEA Yatırım Stratejileri Başkanı Grace Peters, Bloomberg TV'ye verdiği bir mülakatta tam bir ambargonun veya Rusya'nın tedariki kesmesinin petrol fiyatını 180 dolar seviyesine kadar çıkarabileceğini ifade etmişti. 180 doların büyük bir hedef olmadığını belirten analistler, söz konusu fiyat eşiğinin 2022 yılında geçilebileceğini vurguluyor.

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Haberi Görüntüle

BENZİN VE MOTORİNİN LİTRESİ 35-40 TL OLABİLİR

Petrolün 180 dolar olması Türkiye'de benzin ve motorinin litresinin 35-40 TL civarında bir fiyata satılması anlamına geliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading