Yandex Metrica

Son dakika: Akaryakıt kabusu bitiyor! Brent petrol 136 TL birden düştü

Son dakika: Akaryakıt kabusu bitiyor! Brent petrol 136 TL birden düştü

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı dün yüzde 6'yı aşan düşüşle 120 dolardan 112 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:25

Brent petrol, son 24 saat içinde yüzde 6 düşüşle haftayı kapattı. ABD ekonomisinin başını çekeceği bir durgunluğu fiyatlayan Brent petrol, talebin azalacağını endişesiyle son dört haftanın en düşük seviyesine geriledi. Son dönemde sık sık zamlanan akaryakıt fiyatları için indirim ihtimali oluştu.

Brent petrol 120 dolar ve üzeri seviyelerden son 24 saat içinde hızla düşerek 113 dolara kadar geriledi. Yüzde 6'dan fazla düşüş gören Brent petrol Nisan fiyatlarına dokunduktan sonra son 4 haftanın en düşük seviyesinde haftayı kapattı.

Büyük merkez bankalarının faiz artırımlarının küresel ekonomiyi yavaşlatıp enerji talebini azaltabileceğine dair öngörüler son dönem piyasalarda etkili oluyor.

Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında tırmanış sürüyor! 12 Nisan 2024 gram, çeyrek, tam... Haberi Görüntüle

BRENT PETROL ÜZERİNDE RESESYON RÜZGARI

Salgın sırasında para politikalarının hızla gevşediği küresel ekonomide, şimdi enflasyonla mücadele ediliyor. Fed’in tarihsel faiz artırımı karşısında ciddi düşüşlerin görüldüğü emtia piyasasında yalnız Brent petrol, arz endişesi nedeniyle benzer eğilim göstermiyordu. Ancak hafta içinde açıklanan stoklarla bu endişe bir süreliğine rafa kalktı. Sıkılaştırma politikası ve beraberinde olası görülen resesyon ile baş başa kalan küresel enerji emtiası, sert bir düşüş hattı oluşturdu.

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

STOK DURUMU İYİ

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) “Petrol Piyasası Raporu”na göre, OPEC’in günlük üretimi azalırken küresel petrol üretimi, mayısta bir önceki aya göre günlük 900 bin varil artarak 99 milyon varile ulaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading