Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: AK Parti düğmeye bastı! Araç sahiplerine dev müjde

Son dakika: AK Parti düğmeye bastı! Araç sahiplerine dev müjde

Trafik cezaları Ocak 2023'te yeniden değerleme oranı kapsamında artacak. Lakin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisini kullanacağı ve bu oranda indirim yapacağı gündemdeki yerini koruyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:03

Milyonlarca vatandaşı ilgilen trafik cezalarında Ocak 2023'ten itibaren yeniden değerleme oranı kapsamında yapılan zamlı ücretler uygulanacak. Bu kapsamda vergi, harç ve diğer ücret kalemleri de yüzde 123 oranında zamlanacak.

Ancak iddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşın elini rahatlatmak amacıyla yeniden değerleme oranını değiştirme yetkisini kullanacak ve bu kapsamda trafik cezalarına ve vergi kalemlerine indirim uygulanacak.

Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam edecek mi? İşte ekonomistlerin tahminleri... Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam... Haberi Görüntüle

AK PARTİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

AK Parti trafik cezalarını düşürmek için yeniden değerleme oranını aşağıya çekmenin formülünü aramaya başladı.

Show Haber'in haberine göre yüzde 123 artışla birlikte ruhsatsız araç kullanma 166 TL'den 370 TL'ye, emniyet kemeri takmamak 196 TL'den 436 TL'ye, seyir halindeyken cep telefonu kullanımı 427 TL'den 952 TL'ye, kırmızı ışık ihlali 427 TL'den 952 TL'ye çıkacak.

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

DÜZENLEME YENİ YILDAN ÖNCE ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullanarak önceki yıllarda Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) aşağıya çekmişti. Ancak Erdoğan'ın trafik cezalarında böyle bir yetkisi bulunmuyor. Yapılacak düzenlemeyle birlikte bunun önünün açılması planlanıyor. Düzenlemenin yeni yıldan önce çıkması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading