Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: 84 milyona doğalgaz müjdesi! Hükümetten tarihi adım

Son dakika: 84 milyona doğalgaz müjdesi! Hükümetten tarihi adım

84 milyonu ilgilendiren doğalgaz destek ödemeleri detayları duyuruldu. 3 milyar TL ile 4 milyar vatandaşın evine nakdi doğalgaz desteği yapılacağı bildirildi. Destek ödemeleri başvuruları başladı. Peki hangi aileler destek ödemesi alabilecek. Destek ödemeleri kaç TL olacak?

Ekonomi

23.01.2024, 19:40

2022 yılının başında uygulamaya konulan doğalgaz destek ödemeleri için ekim-kasım aylarında yapılacak ödemeler için başvurular alınmaya başlandı. 

Altında 3 bin lira tahmini! Gram altın güne nasıl başladı?... Haberi Görüntüle

4 MİLYON HANE YARARLANACAK 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, yıllık 450 ila 1.150 TL arasında verilecek olan doğalgaz tüketim desteği için başvurular alınıyor. 4 milyon haneye destek sağlanmasını hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Tarım Kredi Marketlerinde dev Ramazan indirimi! (27 Mart-14 2024) Nisan... Haberi Görüntüle

BAŞVURULAR BAŞLADI 

Dönmez, bir soru önergesine verdiği yanıtta vatandaşın enerji masraflarını desteklemek için yapılan çalışmaları anlattı. Bu kapsamda bu yıl ilk kez ihtiyaç sahibi ailelere yapılan doğalgaz yardımı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Dönmez, "Doğalgaz Tüketim Desteği" için başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu.

Sigara fiyatlarına rekor zam! JTI, PHILIP MORRIS, BAT grubu sigaralara... Haberi Görüntüle

450-1150 TL ARASINDA DESTEK VERİLECEK 

Yılda iki kez olan doğalgaz desteğinde ilk ödeme mart ve nisanda olurken, ikinci ödeme ise ekim-kasımda gerçekleşecek. Bu yıl ilk kez uygulamaya alınan destek kapsamında 330 bin haneye yardımda bulunulurken, yeni destek dönemi için Bakan Dönmez, "Tüketicilerin korunmasına yönelik olarak, yıllık 450 TL-1.150 TL arasında verilecek olan doğal gaz tüketim desteği için başvurular alınmakta olup, bu alanda 4 milyon haneye destek sağlanması hedeflenmektedir" dedi.

ŞOK Markete o ürünler kapış kapış satıldı! 24-26 Mart 2024... Haberi Görüntüle

NASI BAŞVURULUR?

Destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet'ten veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneklerinden başvuruda bulunabilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading