Yandex Metrica

Son dakika: 84 milyona asgari ücret müjdesi! Yeni rakam belli oldu

Son dakika: 84 milyona asgari ücret müjdesi! Yeni rakam belli oldu

Son dakika haberleri... Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısına az bir zaman kala ücret artışlarına ve zam oranlarına ilişkin yeni rakamlar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:07

Son dakika haberleri... Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplanacak ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zam kararını verecek. Peki, yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

"YÜZDE 50'LİK BİR ARTIŞLA 8 BİN 250 TL OLUR"

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı:

Şu an asgari ücret 5 bin 500 TL ise, yüzde 40’lık artışla 7 bin 700 TL seviyesinde olur. Yüzde 45 artışla 7 bin 975 TL olur. Yüzde 50’lik bir artış ile 8 bin 250 TL olur.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın ayakları yere basan ifadesi aslında tam bu hesaplamayı kapsamaktadır. Piyasada 9 bin 500-10 bin gibi rakamlar hayatın olağan akışına aykırı olduğu için Vedat Bilgin’in söylediği gibi enflasyonu tetikleyici bir ücret düzeyi olur.

O yüzden gerçekçi bir yaklaşımla ve piyasanın şu anda kabul etmiş olduğu rakamlarla asgari ücret 8 bin lira ile 8 bin 250 lira arasında olacaktır. Fazlası enflasyona sebebiyet verir. Bu rakamlardan azı da ücretlileri enflasyon karşısında ezdirmiş olur. Ama tabi ki burada asıl tespit edilecek kararı Asgari Ücret Tespit Komisyonu verecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading